Mákos-krémes szívcsiga

Mákos-krémes szívcsiga

Ez történik, amikor a csigákat szabadjára engedi az ember. Hát nem beszívecskéződtek a kis rakoncátlanok? A kutya fáját neki! Ráadásul a kakaót mákra és csábítóan finom krémre cserélték. És még pimaszul jól is áll nekik! Ez egyenesen felháborító!
Azért a nagy duzzogásom ellenére, valahogy mégis elfogyott az összes J. De még mindig haragszom a szabálysértésért. Csak, hogy az enyém legyen az utolsó szó és pont.

Lényeg a lényeg, hogy ezeknek a mákos-krémes szívcsigáknak senki sem tud majd ellenállni Valentin napkor. Készítsétek el Ti is, nálunk nagy sikere volt.

 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
  • 7 g porélesztő
  • 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
  • 2,5 g Eden Premium fekete só
  • 35 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
  • 190 g langyos, cukormentes mandulaital (Joya)
  • 20 g sűrű kókusztej (konzerves, Aldis)
  • 1 teáskanál vanília aroma (3 g)
  • fél (kezeletlen) citromreszelt héja

 

A krémez:

  • 50 g sűrű kókusztej (konzerves, Aldis)
  • 75 g víz
  • 10 g Eden Premium eritvia
  • 10 g Eden Premium kölesliszt
  • 1 teáskanál vanília aroma

A töltelékhez:

  • 70 g darált mák
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve (20 g a lé)

 

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és meleg helyen, lefedve kelesszük egy óráig. Addig főőzük meg a krémet. Keverjük össze a hozzávalókat és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Nyújtsuk ki a tésztát száraz felületen vékony téglalapra (nekem 27x36 cm lett) és kenjük meg a krémmel. A mákot keverjük össze az eritrittel, citromhéjjal és lével, majd szórjuk egyenletesen a krémre. A hosszabbik oldala felől tekerjük fel mindkét oldalról a közepe fele haladva úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. Szeljük fel 13 egyforma darabra és tegyük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Ott még igazgassuk őket szív alakúra. Előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 10 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.

 

Mákos-krémes szívcsiga

Mákos-lekváros szívcsiga táblázat

 

1 darab szívcsiga átlagos tápértéke:
105 kcal, 3,8 g zsír, 19,2 g szénhidrát amelyből poliolok 6,5 g, 1,8 g rost, 2,7 g fehérje
1 darab szívcsiga átlagos tápértéke: 12,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Boldog Valentin napot kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics