Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mákos nokedli

Mákos nokedli

Lusta Orsi étele, azaz amikor nincs kedvem nudlit sodorgatni. Van egy tippem rá, hogy mindegyikőtöknek van ilyen receptje, ezért úgy gondoltam, hogy nem magyarázom a bizonyítványom. Zárjuk most egy perces hallgatással az ily módon készült finomságok megszületésének sunyi emlékeit.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és a vízzel. Nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át. Keverjük össze a mákot az eritrittel és szórjuk a nokedlire.

Mákos nokedli

1 adag a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
247 kcal, 1,75 g zsír, 48,8 g szánhidrát, 4,9 g rost, 6,4 g

100 g kész, kifőtt, a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
132 kcal, 0,9 g zsír, 26,1 g szénhidrát, 2,6 g rost, 3,4 fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk