Mákos nokedli

Mákos nokedli

Lusta Orsi étele, azaz amikor nincs kedvem nudlit sodorgatni. Van egy tippem rá, hogy mindegyikőtöknek van ilyen receptje, ezért úgy gondoltam, hogy nem magyarázom a bizonyítványom. Zárjuk most egy perces hallgatással az ily módon készült finomságok megszületésének sunyi emlékeit.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és a vízzel. Nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át. Keverjük össze a mákot az eritrittel és szórjuk a nokedlire.

Mákos nokedli

1 adag a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
247 kcal, 1,75 g zsír, 48,8 g szánhidrát, 4,9 g rost, 6,4 g

100 g kész, kifőtt, a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
132 kcal, 0,9 g zsír, 26,1 g szénhidrát, 2,6 g rost, 3,4 fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics