Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mákos palacsinta sodóval

Mákos palacsinta sodóval

A mák és sodó páros, komolyan mondom, minden alkalommal elvarázsolnak. Fel sem tudom fogni hogy lehet valami ennyire nagyon harmonikus. Az i-re a pontot persze a gluténmentes és tojásmentes, ultravékony palacsinta teszi fel, ami természetesen növényi alapokon készült, tej helyett mandula itallal. Nem fantasztikus? Hát még az íze! Azt már csak mellékesen súgom ide, hogy én totál degeszre tömtem őket mákkal, kimaxoltam, amennyire csak lehet, mert én így szeretem, de magától értetődik, hogy mindenki tegye ízlése szerint. Nekem jókedvem lett tőle, annyi biztos, de hát ennyi máktól és ilyen szép tulipánoktól mit is várunk?

 

HOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ:

A palacsintákhoz:

A töltelékhez:

  • 200 g darált mák
  • 16 g Eden Premium eritvia MAX
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 120 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • reszelt citromhéj

A sodóhoz:

  • 1 adag sodó (én az eritvia MAX-os változattal készítettem)

 

ELKÉSZÍTÉS:

A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 10 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10 g mandula itallal lehet hígítani a 3. és a 6. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek.
A töltelékhez egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat és töltsük meg vele a palacsintákat. Csorgassuk meg őket alaposan sodóval.

1 adag máskos palacsinta sodóval átlagos tápértéke:
499 kcal, 31,3 g zsír, 39,5 g szénhidrát amelyből poliolok 4,4 g, 9,9 g rost, 14,2 g fehérje
1 adag máskos palacsinta sodóval átlagos tápértéke:
35,1 g

Mákos palacsinta

Mákos palacsinta táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk