A mák és sodó páros, komolyan mondom, minden alkalommal elvarázsolnak. Fel sem tudom fogni hogy lehet valami ennyire nagyon harmonikus. Az i-re a pontot persze a gluténmentes és tojásmentes, ultravékony palacsinta teszi fel, ami természetesen növényi alapokon készült, tej helyett mandula itallal. Nem fantasztikus? Hát még az íze! Azt már csak mellékesen súgom ide, hogy én totál degeszre tömtem őket mákkal, kimaxoltam, amennyire csak lehet, mert én így szeretem, de magától értetődik, hogy mindenki tegye ízlése szerint. Nekem jókedvem lett tőle, annyi biztos, de hát ennyi máktól és ilyen szép tulipánoktól mit is várunk?
HOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ:
A palacsintákhoz:
- 200 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só (1 g, opcionális)
- csipet Eden Premium eritvia MAX (2 g, kihagyható)
- 700 g hideg (14-15 °C), cukormentes mandula ital (Joya), vagy víz
- 2 evőkanál kókuszolaj (16 g) a sütéshez
A töltelékhez:
- 200 g darált mák
- 16 g Eden Premium eritvia MAX
- 1 teáskanál vanília aroma
- 120 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- pár csepp frissen facsart citromlé
- reszelt citromhéj
A sodóhoz:
- 1 adag sodó (én az eritvia MAX-os változattal készítettem)
ELKÉSZÍTÉS:
A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 10 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10 g mandula itallal lehet hígítani a 3. és a 6. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek.
A töltelékhez egyszerűen csak keverjük össze a hozzávalókat és töltsük meg vele a palacsintákat. Csorgassuk meg őket alaposan sodóval.

