Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Mákos patkó

Mákos patkó

Kis karácsony, nagy karácsony…. a kalácsom még nem sült ki, de ilyen kis patkókat már annyira régen terveztem készíteni és most az ünnep alkalmával eljött az ideje, hiszen mivel mással tölthetném jobban az időmet, mint sütögetéssel. Forralt borral a háttérben, nálam már szólnak a karácsonyi zenék is. Igen, a Reszkessetek betörők dala is. No és a klasszikusok is, mint Wham és Maria Carey is. Nem tehetek róla, hogy ennyire mániákus vagyok, szerintem karácsonyfával a kezemben születtem.

Hozzávalók:

  • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 70 g darált mák
  • 30 g Eden Premium kókuszolaj
  • 65 g Eden Premium eritvia
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 100 g langyos víz
  • a mártogatáshoz mindenmentes étcsokoládé

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat (a csokoládé kivételével) és pihentessük 30 percig. Formázzunk belőle 12 darab egyforma kiflit és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt (sütőfüggő). Amikor kihűltek a kiflik gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét és mártogassuk bele a kiflik végeit.

Mákos patkó

1 darab mákos patkó átlagos tápértéke:
111 kcal, 6,5 g zsír, 15,8 g szénhidrát amelyből poliolok 7,4 g, 2,5 g rost, 2,4 g fehérje

1 darab mákos patkó átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 8,4 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind