Meggyes-túrós pite

Nálam örök befutó ez a süti. Imádom a kölestúrót, a meggyet és a linzert is, minden összetevője telitatlálat nálam. Ez tipikusan az finomság, ami előhívja lelkem legmélyén megbúvó irigységemet, legszívesebben egyedül felfaltam volna az egészet és ha nem kellene figyelnem a szénhidrátokra képes is lettem volna rá és ezt a titkot örökre megőriztem volna. ESKÜ. Mondjuk nem együltő helyemben fogyott volna el, de azért egész nap csámcsoghattam volna rajta. De nem. Megszámoltam a szénhidrátokat, így nem estem bűnös csábítás áldozatául. Fő a mértékletesség, ezért olyan lassan fogyasztottam el az adagomat, minden árnyalatát kiélvezve, hogy a végére már majdnem meguntam.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g Eden Premium eritvia
- 20 g Eden Premium kókuszolaj
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 kezeletlen citrom héja
- 90 g víz
A meggyes túróhoz:
- 4 adag édes túró (tehát 200 g kölesből)
- 250 g mirelit magozott meggy
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és egyengessük egy szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 24x24 cm-eset használtam). Szurkáljuk meg villával, majd tegyük 5 percre előmelegített 180 fokos sütőbe alsó-felső sütés programon. Ha kész kanalazzuk rá a langyos túrót, szórjuk meg (kiolvasztott, lecsepegtetett) meggyel, picit nyomkodjuk is bele és tegyük vissza a sütőbe további 35 percre. Várjuk meg amíg kihűl és vágjuk 9 darab egyforma szeletre.
221 kcal, 10,3 g zsír, 52,6 g szénhidrát amelyből poliolok 22,7 g, 2,3 g rost, 4,7 g fehérje
Megjegyzés írása