Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Mire jó az útifűmaghéj?

Mire jó az útifűmaghéj?

Az útifűmaghéj megannyi helyzetben használható a konyhában. Ha követsz minket a facebookon, ott már láthattad, hogy például kiváló helyettesítője lehet a tojásnak. 1 tojást körülbelül 1 evőkanál útifűmaghéjjal és 3 evőkanál vízzel helyettesíthető.

Mire jó az útfűmaghéj?

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítőjeként is számon tartott útifűmaghéjat évszázadok óta használják például a keleti orvoslásban is. A mai felgyorsult életünkben szüksége van a szervezetnek megfelelő rostmennyiségre, ami meggátolhatja többek között a székrekedést, a méreganyagok felgyülemlését, az elhízást stb. Nézzük meg milyen jótékony hatásokkal bírhat még az útifűmaghéj, ami miatt neked is érdemes lehet a konyhádban tartanod egy zacskóval mindig.

A lelassult anyagcsere okozhat súlygyarapodást, ami vezethet elhízáshoz. Az útifűmaghéjjal felveheted a harcot a lusta anyagcsere ellen. Ezen kívül csökkentheti a koleszterinszintet is és képes lehet a vércukorszintet is kordában tartani.

Jellemzően gluténmentes sütéshez használják, hiszen segít abban, hogy a tészta sokkal lágyabb legyen és a hagyományos péksüteményekhez jobban hasonlítson a végeredmény. Elsősorban kötőanyagként használják fel. Mivel gazdag rostforrás, ezért lassíthatja a szénhidrátok felszívódását.

Méregtelenítő

Legfontosabb tulajdonsága, hogy folyadék hatására a térfogata a többszörösére duzzad. A bélrendszeren keresztül haladva, pedig a káros anyagokat segíthet kitisztítani a szervezetből, és így megszabadulni a salakanyagoktól. Emellett az útifűmaghéj jó megoldás jelenthet a székrekedésre is.

A tavasz közeledtével érdemes a méregtelenítésre gondolni, ebben a témában írtunk már egy cikket, ha érdekel, kattints és olvasd el azt is.

Immunerősítő

A bélrendszerben található az immunrendszerünk majdnem 70%-a. Éppen ezért érdemes kellő odafigyeléssel foglalkozunk vele. A bélflóra helyreállításával az immunrendszerünkre is hatást gyakorolhatunk. Itt dől el ugyanis, hogy mennyi vitamint és ásványi anyagot képes hasznosítani a szervezetünk. Emellett a bélflóránk harcol a nem kívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben is. Az útifűmaghéj erre egy jó kiegészítő segítség lehet, hiszen fogyasztásával elősegíthetjük bélrendszerünk helyes működését.

Vércukorszint

Az étrendbe való beillesztésével sokat tehetünk az egészségünkért, hiszen hasznos lehet nem csak a megelőzés terén, de a cukorbetegséggel élők számára is. Az útifűmaghéj egyik további tulajdonsága ugyanis, hogy meggátolhatja a vércukorszint ingadozást.

Szív és keringési rendszer

A megfelelő tápanyagok bevitele fontos, hogy szervezetünket egészségesen tartsuk. Az optimális koleszterinszint mindenki számára fontos, amivel jó, ha kellő körültekintéssel törődünk. Az útifűmaghéj rendszeres használata egyszerű módja lehet a koleszterin normál szinten tartásának. Ez pedig a szív és érrendszerre is pozitív hatással lehet. 

Fogyás

A fogyókúrázás során olykor-olykor még a legrutinosabbakkal is megesik, hogy egy-egy étkezés után még éhesek maradnak, vagy utána túl hamar megéheznek. A legnagyobb titok talán, (ami nem is annyira titok), hogy megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagokat juttassunk be a szervezetünkbe. Az útifűmaghéj azon tulajdonságának köszönhetően, hogy felszívja a folyadékot a gyomorba érve, jóllakottság érzetét keltheti. Ezzel pedig könnyedebben szabályozható lesz az elfogyasztott ételeknek a mennyisége.

Ajánlott napi mennyiség

Nagyon fontos, az útifűmaghéj alkalmazása mellett a kellő folyadékmennyiség elfogyasztása is. Amikor extra rostot viszünk be a szervezetünkbe, különösen oda kell figyelni arra, hogy elegendő mennyiségű, lehetőleg tiszta ivóvizet igyunk. Ha ezt nem tesszük,a kívánttal ellenkező hatást érhetünk el; szorulást és puffadást okozhat.

Az egészséges táplálkozás érdekében körülbelül egy nőnek 25-30 gramm rostot, míg egy férfinak körülbelül 38 grammot kellene naponta fogyasztania. Az útifűmaghéjból egy teáskanálban is körülbelül 5 gramm rost található meg. Amit egyszerűen beletehetsz a reggeli joghurtodba, a zabpehelyhez, de akár a gyümölcssalátádat is megszórhatod vele.

Az útifűmag tehát nem csak negatív, de sok-sok pozitív hatással is rendelkezik, ami miatt érdemes heti néhányszor beépíteni a hétköznapokba. Ajánlott az orvosoddal először konzultálni, hogyan is illeszthető be könnyedén a saját étrendedbe. Ha kiszeretnéd, próbálni, nálunk be is szerezheted:


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind