Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Mit nasizz?

Mit nasizz?

A ’nasi’ szóról sokan rögtön az egészségtelen túlfűszerezett chipsekre, snack-ekre, vagy valóságos cukorbombákra asszociálnak, mint például; a gumicukor, csoki, cukorkák és még sorolhatnánk. Mára azonban szerencsére rengeteget változott a világ étkezés szempontjából is. Sokkal egészségtudatosabbak lettünk, aminek köszönhetően megválogatjuk azokat az ételeket, amiket a szervezetünkbe szeretnénk juttatni.

Nos, adott a helyzet: túl vagy egy kiadós ebéden, elfogyasztottad a délutáni kávédat és máris elérkezett az uzsi idő, amikor is el kezded érezni azt a bizonyos hiányérzetet, avagy úgy ennél valami kis édeset, vagy éppen sósat. Ismerős? Hadd ajánljunk figyelmedbe néhány alternatívát erre a helyzetre, amik után nem kell, hogy bűntudatod legyen, hiszen tökéletes alkotóelemei az egészségtudatos táplálkozásnak.

Aszalványok

Ha éppen valamilyen édességre vágysz, akkor a legjobb választás az Eden Premium aszalványai lesznek. Miért? Az aszalás során a friss gyümölcsök víztartalmának nagymértékű csökkenésévek elérhető, hogy azok megőrizzék természetes aromájukat, vitamin –és ásványi anyag tartalmuk jelentős részét valamint magas rost –és antioxidánstartalmukat. A legideálisabb nassolnivaló a délutáni órákban!

 Mit nasizz?

Ha cukorbetegséggel küzdesz, akkor sajnos nem ajánljuk ezek fogyasztását. Olvass tovább és biztosan megtalálod a számodra tökéletes finomságot.

Magvak

A kellemes ízű magok könnyen bárki kedvenceivé válhatnak, a gyerekek számára is remek „rágcsaként” szolgálnak. Azon kívül, hogy finomak, fogyasztásuk még számos pozitív hatással lehet szervezetünkre, hiszen ezek az egészséges zsírok segíthetnek megelőzni a szív-, és érrendszeri megbetegedéseket, csökkenthetik a magas koleszterinszintet és természetesen telis-tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal. Jól hangzik, ugye?

Chipsek, ropogtatni valók

Puffasztott cirok:

Családi, vagy baráti összejövetel, akár társasjátékozás, utazás vagy filmnézés? A puffasztott cirok egy újszerű mégis hagyományos csemege, ami a zsíros popcorn kiváló alternatívája lehet. Magas a fehérjetartalma, gazdag élelmi rostban és lassabban is szívódik fel, mint a hagymányos nasik.

Banán chips:

Az édes ropogós banán chipsért biztosan odáig leszel és abbahagyni sem tudod majd a majszolgatását. Müzlikbe, kásákba és joghurtba keverve is igazi ínyencség. Cukorbetegeknek ezt a csemegét sem ajánljuk.

Kókuszchips:

Ha odáig vagy a kókusz ízéért, akkor megtaláltad a kedvenc nasidat. Akárcsak a banán chips, rendkívül jól harmonizál más ételekkel. A reggelid részévé is formálhatod egy tál zabkása kíséretében.

Mit nasizz?

 Zöldségek, gyümölcsök

Az utolsóként, de egyáltalán nem utolsó sorban: zöldség és gyümölcsök! Egyszerűen feldarabolva/szeletelve önmagukban is kiváló finomságok, de akár gyorsan készíthetsz egy finom mandula mártogatóst is. Minden időszaknak megvannak a szezonális növényei: ezekhez szuper áron hozzá lehet jutni, egészen könynedén be lehet őket szerezni.

Attól még, hogy nassolásra adod a fejed, miért ne ehetnél valami olyat, ami egészséges? Ezeket a mini étkezéseket –ha szigorúbban diétázol- szintén érdemes beleszámolni a napi kalória beviteledbe, ám szerintünk akármelyik finomságot is választod, nem tudsz mellélőni. Egytől-egyig finomak és táplálóak!

Jó nassolást!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk