Nyers mandulatej

Nyers mandulatej

Hozzávalók:

Elkészítés:

A mandulát érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, de, ha elmarad az sem baj. Tegyük turmixgépbe a mandulát és a konjac lisztet és dolgozzuk krémesre. Ezután 2 dl-enként adagoljuk hozzá a vizet folyamatosan összedolgozva a legnagyobb fokozaton. Amint elkészült sűrű szűrőn keresztül szűrjük le. Nekem nem volt rá szükségem, mert ezzel a módszerrel teljesen pépesítettem a mandulát (gyengébb teljesítményű turmix esetén viszont szükséges lesz a szűrés), így egy igen gazdag italt lett. 1 liter tejet kapunk belőle.

Tipp: Ízlés szerint megbolondíthatjuk fahéjjal, vaníliával, édesíthetjük kedvünkre.

Az egész adag átlagos tápértéke:
592 kcal, 53 g zsír, 19 g szénhidrát, 11 g rost, 21 g fehérje

 

1 dl (100 ml) átlagos tápértéke:
59 kcal, 5,3 g zsír, 1,9 g szénhidrát, 1,1 g rost, 2,1 g fehérje


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind