Nyers mandulatej

Hozzávalók:
- 100 g Eden Premium blansírozott mandula
- 1 g Eden Premium konjac liszt (fél kávéskanál)
- 8 dl víz
- csipet Eden Premium Himalája só
- csipet Eden Premium aszkorbinsav
Elkészítés:
A mandulát érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, de, ha elmarad az sem baj. Tegyük turmixgépbe a mandulát és a konjac lisztet és dolgozzuk krémesre. Ezután 2 dl-enként adagoljuk hozzá a vizet folyamatosan összedolgozva a legnagyobb fokozaton. Amint elkészült sűrű szűrőn keresztül szűrjük le. Nekem nem volt rá szükségem, mert ezzel a módszerrel teljesen pépesítettem a mandulát (gyengébb teljesítményű turmix esetén viszont szükséges lesz a szűrés), így egy igen gazdag italt lett. 1 liter tejet kapunk belőle.
Tipp: Ízlés szerint megbolondíthatjuk fahéjjal, vaníliával, édesíthetjük kedvünkre.
Az egész adag átlagos tápértéke:
592 kcal, 53 g zsír, 19 g szénhidrát, 11 g rost, 21 g fehérje
1 dl (100 ml) átlagos tápértéke:
59 kcal, 5,3 g zsír, 1,9 g szénhidrát, 1,1 g rost, 2,1 g fehérje
Megjegyzés írása