Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Olaszos raguval töltött fűszeres palacsinta

Olaszos raguval töltött fűszeres palacsinta

A mostani receptet a hortobágyi palacsinta ihlette, gondoltam megpróbálkozom egy frissebb, könnyedebb, izgalmasabb ízvilággal is betölteni a jó kis klasszikus palacsintákat. Azt kell, hogy mondjam megdöbbentően jól sikerült. Roppant egyszerű, roppant mutatós és meglehetősen sanszos, hogy újracsinálós recept lett, mert elképesztő a siker, amit bezsebeltem vele.

 Az adagokat úgy számoltam, hogy előtte beleférjen egy jó kis forró, gazdag, olaszos, vagy magyaros leves.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

A palacsintához:

A töltelékhez:

A díszítéshez:

  • 40 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • friss oregánó

 

ELKÉSZÍTÉS:

A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 5, vagy 6 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10 g folyadékkal lehet hígítani a 3. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek.
A töltelékhez először keverjük össze a borsó fehérje granulátumot az ételízesítővel, forró vízzel és sóval. Fedjük le, amíg elkészülünk a raguval. Pirítsuk meg a hagymát olajon, majd préseljük rá a fokhagymát is. Fűszerezzük ízlés szerint, öntsük fel a paradicsomszósz ¾-edével és melegítsük össze az apróra vágott olívabogyóval. Amint felforrt keverjük hozzá a granulátumot is, majd vegyük le a „tűzről”. Töltsük meg vele a palacsintákat, melegítsük fel a maradék paradicsomszószt, tegyük azt a tányérra, majd erre kerüljenek a megtöltött palacsinták és csorgassuk meg őket cukormentes kókuszjoghurttal.

Olaszos raguval töltött fűszeres palacsinta
Olaszos raguval töltött fűszeres palacsinta táblázat
1 adag olaszos raguval töltött palacsinta átlagos tápértéke díszítéssel:
360 kcal, 12,8 g zsír, 37,9 g szénhidrát, 11,4 g rost, 19,6 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:

 

@edenpremium_hu Mennyi olasz ízvilág ezzel a fűszeres vegán raguval…és még palacsinta is?! Ide vele! 😍 #edenpremium #bakefree #pancake #italy ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk