A mostani receptet a hortobágyi palacsinta ihlette, gondoltam megpróbálkozom egy frissebb, könnyedebb, izgalmasabb ízvilággal is betölteni a jó kis klasszikus palacsintákat. Azt kell, hogy mondjam megdöbbentően jól sikerült. Roppant egyszerű, roppant mutatós és meglehetősen sanszos, hogy újracsinálós recept lett, mert elképesztő a siker, amit bezsebeltem vele.
Az adagokat úgy számoltam, hogy előtte beleférjen egy jó kis forró, gazdag, olaszos, vagy magyaros leves.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
A palacsintához:
- 100 g Bake-Free palacsinta lisztkeverék
- csipet Eden Premium fekete só, őrölt feketebors, fokhagyma granulátum
- 350 g hideg (14-15 °C), cukormentes mandula ital (Joya), vagy víz
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g) a sütéshez
A töltelékhez:
- 50 g Eden Premium borsó fehérje granulátum
- 150 g forró víz
- 2 g Eden Premium sómentes ételízesítő
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
- 1 kis fej vöröshagyma (tisztítva 100 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 6 g)
- 60 g fekete olívabogyó
- parajdi só, feketebors, füstölt paprika ízlés szerint
- 1 üveg paradicsomszósz
A díszítéshez:
- 40 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- friss oregánó
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez először keverjük össze a borsó fehérje granulátumot az ételízesítővel, forró vízzel és sóval. Fedjük le, amíg elkészülünk a raguval. Pirítsuk meg a hagymát olajon, majd préseljük rá a fokhagymát is. Fűszerezzük ízlés szerint, öntsük fel a paradicsomszósz ¾-edével és melegítsük össze az apróra vágott olívabogyóval. Amint felforrt keverjük hozzá a granulátumot is, majd vegyük le a „tűzről”. Töltsük meg vele a palacsintákat, melegítsük fel a maradék paradicsomszószt, tegyük azt a tányérra, majd erre kerüljenek a megtöltött palacsinták és csorgassuk meg őket cukormentes kókuszjoghurttal.


@edenpremium_hu Mennyi olasz ízvilág ezzel a fűszeres vegán raguval…és még palacsinta is?! Ide vele! 😍 #edenpremium #bakefree #pancake #italy ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente