Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Földimogyorós palacsintatorta

Földimogyorós palacsintatorta

Ezt a tortát úgy próbáltam meg elkészíteni, hogy picit emlékeztessen a sóskaramellás sütikre. Azért csak picit, mert ennyi mindentől mentesen persze nem fogja megütni a mércét, de mégis marad egy kis halovány emóció, egy kis illúzió utána. Ez persze azoknak lesz különleges élmény, akik nem fogyaszthatnak cukrot, mint ahogyan én sem. Akik pedig fogyaszthatnak, azok tekintsenek el a sóskaramell megemlítésétől is, mert nekik a világért sem fog hasonlítani, ők gondoljanak erre az édességre csupán földimogyorósként. A lényeg az egészben, hogy így vagy úgy, de nagyon finom, hisz pihepuha palacsinták sokasága került egymásra rétegezve, zamatos krémmel jól megpakolva. Nekem nem is kell ennél több.

 

HOZZÁVALÓK:

A palacsintához:

A földimogyoró krémhez:

  • 300 g pörkölt sós földimogyoró
  • 30 g Eden Premium kókuszolaj (folyékony állapotában)
  • 35 g kakaópor
  • 100 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 250 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 16 g Eden Premium eritvia MAX
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp karamell aroma (kihagyható)
  • 1 csipet aszkorbinsav

A díszítéshez:

  • 10 g pörkölt sós földimogyoró
  • 4 g kakaópor
  • liofilizált tőzegáfonya

 

ELKÉSZÍTÉS:

A földimogyoró krémhez áztassuk be tiszta vízbe pár órára a mogyorót, majd öblítsük át folyó víz alatt. Tegyük turmixba a többi hozzávalóval és dolgozzuk krémesre. Tegyük hűtőbe, hogy a kókuszolaj megszilárduljon és így nyeri el a végleges, krémes állagát.
A palacsintához botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat és vékonyan olajozott, forró (7-es fokozat) serpenyőben (22 cm D) süssünk 10 darab palacsintát. A tészta egyre sűrűbb lesz, szilikonos lapáttal segíthetjük az egyenletes terülést a serpenyőben. Tovább sül, mint a hagyományos változat. Ha ellenálhatatlan vágyat éreztek rá, 10-10 g mandula itallal lehet hígítani a 3. és a 6. után. Minden palacsintát fedjünk le, amint elkészültek.
Rétegezzük egymásra őket a földimogyoró krémmel, majd díszítsük kakaóporral, földimogyoróval és tőzegáfonyával. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

1 szelet földimogyorós palacsintatorta átlagos tápértéke:
290 kcal, 20,6 g zsír, 14,5 g szénhidrát amelyből poliolok 1,5 g, 6,1 g rost, 10 g fehérje

1 szelet földimogyorós palacsintatorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
13 g

földimogyorós palacsintatorta
földimogyorós palacsintatorta
Földimogyorós palacsintatorta táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vegán földimogyorókrémes palacsintatorta 🥞 #edenpremium #glutenfree #sugarfree #lactosefree #bakefree ♬ Butter - 방탄소년단 (BTS)

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk