Hozzávalók:
Muffin:
- 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 45 g négyszeres édesítő
- 1 csomag bourbon vanília
- 20 g sós pisztácia (héj nélkül mérve)
- 5 g gyömbér (tisztítva)
- csipet Eden Premium fekete só
- 155 g víz
Pisztáciakrém:
- 100 g Eden Premium kesudió
- 20 g pisztácia (héj nélkül mérve)
- 40 g négyszeres édesítő
- pár csepp citromlé
- 50 g víz
Elkészítés:
Muffin:
Tisztítsuk meg a pisztáciát, majd vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba (nekem 5 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20-25 perc alatt (sütőfüggő).
Pisztáciakrém:
Turmixoljuk krémesre a hozzávalókat. Érdemes a kesudiót pár órára beáztatni előtte, majd leszűrni.
Az egész adag muffin átlagos tápértéke pisztáciakrém nélkül:
492 kcal, 7,8 g zsír, 132 g szénhidrát amelyből poliolok 45 g, 12 g rost, 14 g fehérje
Az egész adag muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma pisztáciakrém nélkül: 87 g
1 darab muffin átlagos tápértéke pisztáciakrém nélkül:
99 kcal, 1,6 g zsír, 26,4 g szénhidrát amelyből poliolok 9 g, 2,4 g rost, 2,8 g fehérje
1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma pisztáciakrém nélkül: 17,4 g
Az egész adag pisztáciakrém átlagos tápértéke:
642 kcal, 48,5 g zsír, 66,5 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 4,6 g rost, 20,9 g fehérje
Az egész adag pisztáciakrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 26,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a pisztácia és a gyömbér), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.