Répa és borsófőzelék fasírttal

Menzás ételeket mentesítettem minden, számomra bele nem illőtől. Emlékszem, amikor beteg voltam mindig borsófőzeléket kértem fasírttal, és mindig meg is gyógyultam. No persze nem az ételtől, hanem a szeretettől, amivel készítette anyukám. A répafőzeléket pedig mindig is imádtam, akár a menzán, akár otthon. Szóval csudajó volt most újra megízlelni mindkettőt. Azt hiszem tartok is egy főzelék hetet.
Fasírt
Hozzávalók:
- 100 g Bake-Free Füstös magyaros fasírt alap
- 4 g Eden Premium Himalája só
- 120 g langyos víz
- Eden Premium kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő az olajat a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 db golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.
Répafőzelék
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 4 db sárgarépa (tisztítva 200 g)
- 50 g kókusztejszín
- 250 g víz
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
- Eden Premium Parajdi só ízlés szerint
- 40 g Eden Premium eritrit
- 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
- 15 g Eden Premium barna rizsliszt
Elkészítés:
Pirítsuk meg az olajon a reszelt sárgarépát, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.
Borsófőzelék
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 200 g mirelit zöldborsó
- 50 g kókusztejszín
- 250 g víz
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
- Eden Premium Parajdi só ízlés szerint
- 40 g Eden Premium eritrit
- 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
- 15 g Eden Premium barna rizsliszt
Elkészítés:
Pirítsuk meg az olajon a kiolvadt zöldborsót, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.
Jó étvágyat kívánok!
431 kcal, 21,2 g zsír, 78,4 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 17 g rost, 13,5 g fehérje
A répafőzelék átlagos tápértéke:
330 kcal, 20,8 g zsír, 70,5 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 6,4 g rost, 4,5 g fehérje
A répafőzelék átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30,5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Megjegyzés írása