Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Répa és borsófőzelék fasírttal

répa és borsófőzelék fasírttal mindenmentes

Menzás ételeket mentesítettem minden, számomra bele nem illőtől. Emlékszem, amikor beteg voltam mindig borsófőzeléket kértem fasírttal, és mindig meg is gyógyultam. No persze nem az ételtől, hanem a szeretettől, amivel készítette anyukám. A répafőzeléket pedig mindig is imádtam, akár a menzán, akár otthon. Szóval csudajó volt most újra megízlelni mindkettőt. Azt hiszem tartok is egy főzelék hetet.

Fasírt

Hozzávalók:

Elkészítés:  

Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk állni 10 percig. Addig melegítsük elő az olajat a sütéshez 6-7-es fokozaton, vagy közepes lángon. Nedves kézzel formázzunk 12 db golyót és süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot.

Répafőzelék

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 4 db sárgarépa (tisztítva 200 g)
  • 50 g kókusztejszín
  • 250 g víz
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • Eden Premium Parajdi só ízlés szerint
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 1 teáskanál Eden Premium sómentes ételízesítő (2 g)
  • 15 g Eden Premium barna rizsliszt

Elkészítés:

Pirítsuk meg az olajon a reszelt sárgarépát, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.

Borsófőzelék

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

Pirítsuk meg az olajon a kiolvadt zöldborsót, majd szórjuk hozzá a lisztet is és pirítsuk tovább vele még egy picit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és folyamatos kevergetéssel főzzük készre.

Jó étvágyat kívánok!

répa és borsófőzelék fasírttal mindenmentes

A borsófőzelék átlagos tápértéke:
431 kcal, 21,2 g zsír, 78,4 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 17 g rost, 13,5 g fehérje
A borsófőzelék átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 38, 4 g

A répafőzelék átlagos tápértéke:
330 kcal, 20,8 g zsír, 70,5 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 6,4 g rost, 4,5 g fehérje
A répafőzelék átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind