Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Répás-gyömbéres pogácsa

Répás-gyömbéres pogácsa

Azt vettem észre, hogy szeretitek a pogácsa recepteket, így az új Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékből is készítettem egy gyors, sütőporos, répás (mert az még pont nem volt) változatot. Isteni finom lett, akárcsak a többi (sütőtökös, édesburgonyás, juhtúrós és káposztás). Így, hogy most itt van a jó idő, külön nagy öröm volt készíteni.

 

"Végre kisütött a nap is,
ehetsz pogácsát velünk Te is.
Ebben a tésztában kevés a szénhidrát,
megsúgtam a Bake-Free liszt titkát.
Benne a répa oly remek,
a nyuszi is csak ezért eped.
Itt ez a finom eledel,
mellyel mentesen sem éhezel."

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Főzzük meg a répát, majd késes aprítóban dolgozzuk nagyjából pépesre (nem kell teljesen). A gyömbért reszeljük le és keverjük össze az összes hozzávalót. Pihentessük 10-15 percig, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vékonyságúra. Irdaljuk be és szaggassuk ki az összes tésztát (én 5,5 cm átmérőjű szaggatót használtam) és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Nekem 11 darab lett.

 

répás-gyömbéres pogácsa

répás-gyömbéres pogácsa táblázat

 

1 darab répás-gyömbéres pogácsa átlagos tápértéke:
40 kcal, 0,4 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 2,9 g rost, 1,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk