Annyira, de annyira finom, és puha lett, hogy alig tudtam abbahagyni. Amióta elkészültek a Bake-Free lisztkeverékek elég nagy bajban vagyok a szénhidrát adagjaim betartásával. Nem azért, hogy dicsérjem magam, de az elmúlt közel 5 év alatt (lehet, hogy előtte sem) nem sütöttem-főztem ilyen finomakat. Most már nagyon nehezen tudom megállni, hogy ne egyem belőlük degeszre magam. Önuralom kérem, önuralom!!!!
HOZZÁVALÓK 45 DARABHOZ:
- 180 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 40 g Eden Premium mandulaliszt
- fél csomag sütőpor
- 30 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 150 g meleg víz
- 6 g Himalája só
- 1 mokkáskanál füstölt fűszerpaprika (0,5 g)
- a tetejére 50 g növényi sajt
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat, pihentessük 10 percig, majd és száraz felületen nyújtsuk pár mm vastagságú téglalap formára. Szórjuk meg a reszelt sajttal és szeleteljük egyforma darabokra. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10 perc alatt alsó-felső sütéssel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!