Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sakkszelet

Sakkszelet

Ránézésre nem tűnik valami könnyűnek, de higgyétek el a mentes sütés ennél a sütinél is pofonegyszerű volt. 

Mindig is érdekes sütinek véltem a sakkszeletet vagy más nevén a dominószeletet. Számomra sokkal inkább hasonlít egy sakktáblára, mint egy dominóra, így én az első elnevezéssel kötöttem barátságot.Látványban sem marad el, na de az íze. Az valami mennyei.

Szó szerint elvonulós, Énidős, kreatív elfoglaltságnak éltem meg az elkészítését. És annyira puha lett a tésztája, hogy az valami fantasztikus.

Hozzávalók:

A vaníliás piskótához:

A csokis piskótához:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium fekete só
  • 65 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (!ne legyen hideg!)
  • 1 evőkanál csokoládé aroma
  • 200 g !szobahőmérsékletű! víz
  • fél csomag sütőpor
  • 20 g kakaópor

Sűrű baracklekvár (körülbelül 250 g)

Elkészítés:

Piskóták: 

Állítsuk elő a piskótatésztákat. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük el jól. Tegyünk így a csokis és a vaníliás változattal is. Felezzük meg a tepsinket (nekem 24x24 cm) egy alufólia lap segítségével és béleljük ki mindkét részt egy-egy szilikonos sütőpapírral. Öntsük bele a tésztákat külön-külön és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel fejenként 30 perc alatt süssük készre (tűpróba!).

Máz:

Olvasszuk össze a hozzávalókat vízgőz felett és alaposan keverjük össze.

Összeállítás:

Megpróbálom röviden leírni. Ne ijedjetek meg, nagyon egyszerű, csak leírva tűnik bonyolultnak. A piskótákat szeljük 3-3 lappá. Egymásra felváltva, rétegezve téve kenjünk meg minden lapot vékonyan lekvárral. Tegyünk rá nehezéket és pihentessük 2 órát. Ezután szépen összeáll az egész. Szeljük le egyenletesre a széleket. Vágjuk 4 csíkra hosszában és ebből 2 csíkot fordítsunk meg fejjel lefele. Azt kell elérnünk, hogy felváltva legyenek a csíkok: egy vaníliás, egy kakaós….Minden csíkot kenjünk be a maradék lekvárral és tapasszuk össze őket. Pihentessük lesúlyozva és az oldalait is megtámasztva ismét 1-2 órát, majd vonjuk be a mázzal. Amint megdermedt vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

Sakkszelet

Sakkszelet

Sakkszelet

1 szelet sakkszelet átlagos tápértéke: 157 kcal, 5,5 g zsír, 37,8 g szénhidrát amelyből poilolok 17,5 g, 4 g rost, 3,2 g fehérje

1 szelet sakkszelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 20,3 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk