Salátaleves gombóccal

salátaleves gombóccal mindenmentes

Sosem ettem még, de mindig nézegettem a képeken, hogy milyen gusztusos és gyorsan elkészíthető eme remek leves. Húztam-vontam már egy ideje, mert még ki kellett találnom, hogy mivel helyettesítsem a tojást. Most jött el a pillanat, amikor megszállt az ihlet és jelentem jól sikerült a megszállás.

Hozzávalók

Leves:

  • 1 fej vöröshagyma 152 g
  • 4 gerezd fokhagyma 25 g
  • 1 fej saláta 440 g
  • 2 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (16 g)
  • Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • fehér bors, szerecsendió
  • 200 g kókusztejszín
  • 120 g Eden Premium barna rizsliszt
  • körülbelül 4 l víz

Gombóc:

Elkészítés

Leves:

Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát az olajon. Tegyük hozzá az apróra vágott salátát, öntsük fel vízzel és fedő alatt pároljuk picit. Amikor megpuhult öntsük fel a kívánt mennyiségű vízzel és forraljuk fel. Fűszerezzük ízlés szerint. A kókuszkrémet keverjük össze kevés vízzel és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a levesbe. Főzzük össze.

Gombóc:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd pihentessük 5 percig. Formázzunk belőle 12 darab gombócot. Tegyük pároló edénybe (az alját kenjük meg pici kókuszolajjal, hogy ne ragadjon le) és pároljuk készre 15 perc alatt. Én darabokra vágva szeretem a levesben, de hagyhatjuk egészben is.

Jó étvágyat!

 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind