Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Serpenyős pizza

Serpenyős pizza

Ennek a serpenyős pizzának már a korábbi verziója is hatalmas befutó volt, nem tudom emlékeztetek-e kicsi Szonjával készítettük el először. Most papírra vetettem bejegyzés formájába, hogy minél több felületen el tudjátok érni, valamint készítettünk hozzá még egy videót, ami alaposabb, mint az előző. Amit érdemes róla tudni, hogy eszméletlen gyors, a nyári melegben külön pluszpont, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, isteni ropogós az alja ahogy kérgesre sül a kókuszolajon, puha, levegős a tésztája, hát én odáig és vissza vagyok érte. Pont ezért is majdnem minden nap ezt készítem vacsorára, a változatosságról pedig a feltétek variálásával gondoskodok.

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 70 g olívás paradicsomszósz
  • 50 g főtt kukorica
  • 40 g olívabogyó
  • 3 db koktélparadicsom (31 g)
  • 25 g lilahagyma
  • 20 g növényi sajt

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk pihenni 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk a serpenyő méretére (nekünk 22-28 cm átmérőjű). Tegyük a tésztát a vékonyan olajozott serpenyőbe és szurkáljuk meg pár helyen villával. Közepes fokozaton, fedő alatt süssük 5 percig, majd kenjük rá a paradicsomszószt és szórjuk meg a sajt kivételével a feltétekkel. Süssük tovább körülbelül 10 percig fedő alatt, szórjuk meg a reszelt sajttal és hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon (fedő alatt). Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.

1 szelet serpenyős pizza átlagos tápértéke:

94 kcal, 2,6 g zsír, 31,4 g szénhidrát, 2,5 g rost, 2,1 g fehérje


Serpenyős pizza
Serpenyős pizza táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Serpenyős vegán pizza 🍕#edenpremium #pizza #veganfood #plantpased #glutenfree #nomeat #dairyfree ♬ Mediterranean Serenade to Italy - MERCADE

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk