Sodó

Sodó

Én annyira imádom, hogy az eredetihez szinte megtévesztésig hasonló sodót lehet készíteni növényi alapokon, hogy azt képtelenség szavakba önteni, de azt „el tudom mondani”, hogy én a rabja vagyok ennek a szósznak. Amikor csak tehetem elkészítem, van, amikor csak úgy magában, amikor ilyen kis könnyed édességre vágyom, de szuper kiegészítője a mákos édességeknek is, meg persze szinte majdnem minden desszertnek. A lényege a fekete só, ami a tojás aromáját és illatát helyettesíti és az a kis csipetnyi kurkuma, ami a gyönyörűszép sárga színt kölcsönöz neki. Természetesen ezt a finomságot is elkészítettem kétféle édesítővel, hogy biztosan tudjatok választani ízlésetek szerint.

 

HOZZÁVALÓK AZ ERITRITES VÁLTOZATHOZ:

 

HOZZÁVALÓK AZ ERITVIA MAX-OS VÁLTOZATHOZ:

  • 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 200 g víz
  • 4 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium fekete só
  • 1 tasak bourbon vanília aroma (5g)
  • 15 g Eden Premium kölesliszt
  • csipet Eden Premium kurkuma
  • késhegynyi Eden Premium aszkorbinsav

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint majd öntsük egybe és folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre.

 

Az egész adag eritrites sodó átlagos tápértéke:

250 kcal, 21,4 g zsír, 51,8 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 0,6 g rost, 2,4 g fehérje

Az egész adag eritrites sodó átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

11,8 g

sodó eritrittel

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az egész adag eritvia MAX-os sodó átlagos tápértéke:

250 kcal, 21,4 g zsír, 15,8 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 0,5 g rost, 2,4 g fehérje

Az egész adag eritvia MAX-os átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
11,8 g

sodó eritvia szax-szal

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Hamburger buci
Hamburger buci
Hot-dog
Hot-dog