Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Sodó

Sodó

Én annyira imádom, hogy az eredetihez szinte megtévesztésig hasonló sodót lehet készíteni növényi alapokon, hogy azt képtelenség szavakba önteni, de azt „el tudom mondani”, hogy én a rabja vagyok ennek a szósznak. Amikor csak tehetem elkészítem, van, amikor csak úgy magában, amikor ilyen kis könnyed édességre vágyom, de szuper kiegészítője a mákos édességeknek is, meg persze szinte majdnem minden desszertnek. A lényege a fekete só, ami a tojás aromáját és illatát helyettesíti és az a kis csipetnyi kurkuma, ami a gyönyörűszép sárga színt kölcsönöz neki. Természetesen ezt a finomságot is elkészítettem kétféle édesítővel, hogy biztosan tudjatok választani ízlésetek szerint.

 

HOZZÁVALÓK AZ ERITRITES VÁLTOZATHOZ:

 

HOZZÁVALÓK AZ ERITVIA MAX-OS VÁLTOZATHOZ:

  • 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 200 g víz
  • 4 g Eden Premium eritvia MAX
  • csipet Eden Premium fekete só
  • 1 tasak bourbon vanília aroma (5g)
  • 15 g Eden Premium kölesliszt
  • csipet Eden Premium kurkuma
  • késhegynyi Eden Premium aszkorbinsav

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint majd öntsük egybe és folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre.

 

Az egész adag eritrites sodó átlagos tápértéke:

250 kcal, 21,4 g zsír, 51,8 g szénhidrát amelyből poliolok 40 g, 0,6 g rost, 2,4 g fehérje

Az egész adag eritrites sodó átlagos felszívódó szénhidráttartalma:

11,8 g

sodó eritrittel

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az egész adag eritvia MAX-os sodó átlagos tápértéke:

250 kcal, 21,4 g zsír, 15,8 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 0,5 g rost, 2,4 g fehérje

Az egész adag eritvia MAX-os átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
11,8 g

sodó eritvia szax-szal

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.