Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sörös szénhidrátcsökkentett kelt kenyér

Sörös szénhidrátcsökkentett kelt kenyér

Azt érdemes rólam tudnotok, hogy soha, de soha nem szerettem a sört, sőt, egyenesen ki lehet kergetni vele a világból. Ez a kenyér sem az én ötletem volt, de persze beadtam a derekam a kérésnek, nem igazán tudok nemet mondani receptfejlesztésre, akkor sem, ha nem szeretem, vagy nem ehetem az alapanyagot. El kell, hogy mondjam nem számítottam ilyen elsöprő eredményre. Azt tudtam, hogy a szénsav jót fog tenni, ezt ki lehet logikázni, de hogy ennyire finom is legyen, el sem hittem. Életemben nem gondoltam, hogy a sörnek bármilyen formáját valaha fogyasztani fogom és most tessék, megtört a jég. Ez a kenyér valami fantasztikus lett. Enyhén érződik az ízén a sörös beütés és ezzel még finomabb lett, mint valaha is volt, nekem nagyon ízlett ebben a sörös formában, abszolút csak hozzátesz a sör.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A sört még lezárt állapotában tegyük meleg helyre, mondjuk a radiátor mellé. Erre azért van szükség, mert a liszthez meleg folyadék fog kelleni. Keverjük össze a lisztet a száraz hozzávalókkal, majd adjuk hozzá a langyos sört és a meleg vizet. Lefedve, meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Formázzunk belőle hosszúkás veknit és takarjuk le. Hagyjuk állni meleg helyen még 15 percig, majd vágjuk be srégen 4-5 helyen. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 50 percig 190 fokon, szintén alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük kedvünkre.

 

sörös szénhidrátcsökkentett kelt kenyér

sörös szénhidrátcsökkentett kelt kenyér táblázat

 

Az egész kenyér (kb 480 g) átlagos tápértéke:
840 kcal, 8 g zsír, 130 g szénhidrát, 65 g rost, 34 g fehérje
100 g kenyér átlagos tápértéke:
168 kcal, 1,6 g zsír, 26 g szénhidrát, 13 g rost, 6,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk