Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sós perec

Sós perec

Tudtátok, hogy szegedi lány vagyok? A Szegedi Szabadtéri Játékokról már biztosan hallottatok. Ha mégsem, akkor csak röviden annyit írnék róla, hogy szerintem az ország egyik legrangosabb rendezvénye. A híres Dóm (templom) téren minden nyáron felállítanak egy szabadtér színpadot és csodálatosabbnál csodálatosabb darabokat játszanak az ország híres színészei.
Életem legmaghatározóbb élményei közé tartoznak az itt eltöltött idők, ugyanis a közvetlen közelében laktam gyermekkoromban és minden nyáron végighallgattuk a próbákat és az előadásokat is. Persze rengeteg darabot meg is néztünk, volt, amit többször is, így lettem én feketeöves musical rajongó. Örök kedvencem az Elisabeth, ha tehetitek nézzétek meg, egyszerűen fantasztikus.
Nos, ezeken a szabadtéri játékokon mindig árultak csinos, kis nádkosarakban pereceket. Tudjátok azokat hatalmas, puha, sós pereceket. Mindig is imádtam és most úgy döntöttem, hogy a mentesítésével hozok egy kis dallamot a napjaimba, mert „a zene az kell”.
Annyi különbség azért van, hogy a mentes verzió persze sokkal laktatóbb, egyszerre nem igazán fér be, hisz tele van rosttal és fehérjével is.

 

HOZZÁVALÓK 3 DARABHOZ:

A perecekhez:

A kenéshez:

  • 1 teáskanál kókuszolaj

A mázhoz:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a perec hozzávalóit és formázzunk belőle 3 egyforma kukacot úgy, hogy a végeik keskenyebbek legyenek (tehát a közepük legyen a legszélesebb), majd alakítsunk belőlük pereceket. Tegyük szilikonos sütőpapíros tepsire, kenjük meg vékonyan kókuszolajjal és szurkáljuk meg pár helyen villával. Pihentessük 10 percig, majd süssük 45 percig 180 fokon alsó-felső sütéssel. Közben keverjük ki a máz hozzávalóit. Vegyük ki a sütőből a pereceket, csorgassuk meg a mázzal és tegyük vissza további 5 percre.

1 darab sós perec átlagos tápértéke:
369 kcal, 5 g zsír, 65,8 g szénhidrát, 15,2 g rost, 8,8 g fehérje

Sós perec

Sós perec táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk