Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sütőtökös pogácsa

Sütőtökös pogácsa

Ha sütőtökről van szó, nem ismerek határokat. Persze, igen, tudom, hogy a legjobb magában fogyasztani, nem belekeverni semmibe, no, de na, azért néha megesik az ilyen is. Jó, nem csak néha, de azért magában is szoktam fogyasztani. Néha. De tényleg, komolyan. Khömm, khömm, térjünk inkább a lényegre. Szóval ez a pogácsa brutál jó lett.

 

Hozzávalók:

  • 150 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék +10 g a nyújtáshoz
  • 15 g Eden Premium gluténmentes sörélesző pehely
  • 120 g sült sütőtök
  • 6 g Himalája só
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 60 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldis)
  • feketebors, szerecsendió ízlés szerint

 

Elkészítés:

Keverjük össze külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd egymással és dolgozzuk össze alaposan. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, irdaljuk be és szaggassuk ki tetszőleges formára (én 6 cm átmérőjű formát használtam és 14 darab pogácsám lett). A tenyereink éleivel sodorjuk meg mindegyiket és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A tetejét nyugodtan lekenhetitek növényi itallal, vagy akár lekvárral, kókuszolajjal, én most nem tettem.

 

Sütőtökös pogácsa

Sütőtökös pogácsa táblázat

1 darab sütőtökös pogácsa átlagos tápértéke:
54 kcal, 0,7 g zsír, 9,6 g szénhidrát, 1,3 g rost, 1,7 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok?

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk