Szilvalekvár

Szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 450 g szilva (mag nélkül)
  • 250 g víz
  • 50 g Eden Premium eritvia
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 g Eden Premium konjac liszt

Elkészítés:

Keverjük össze az eritritet a konjac liszttel és a fűszerrel. Tegyük hozzá a feldarabolt szilvákat, majd öntsük fel vízzel. Folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűrűre (körülbelül 2-3 perc). Amint langyosra hűlt turmixoljuk, vagy botmioxerrel pépesítsük. Nekem ebből a mennyiségből 800 ml lekvárom lett, 700 g.

Az egész adag lekvár átlagos tápértéke:

220 kcal, 4 g zsír, 96 g szénhidrát amelyből poliolok 50 g, 15,5 g rost, 3,7 g fehérje

Az egész adag lekvár átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 46 g

100 g szilvalekvár átlagos tápértéke:

31 kcal, 0,6 g zsír, 13,7 g szénhidrát amelyből poliolok 7,1 g, 2,2 g rost, 0,5 g fehérje

100 g szilvalekvár átlagos felszívódó szénhiráttartalma: 6,6 g

 

 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind