Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szilvalekváros-diós csavart

Szilvalekváros-diós csavart

Rajongok a dióért és a szilvalekvárért, hát még a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverékért. Eme finomság megihletője is az a vágyam volt, hogy egyesítsem a három hozzávalót (mert ilyen még nem volt) és, hogy izgalmas is legyen, hát tekertem rajta egyet-kettőt. „Mondanom” sem kell, hogy a végeredmény gyorsan „elpárolgott”, helyette viszont bezsebelhettem a dicséreteket.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 40 g őrölt dió
  • 100 g sűrű, házi cukormentes (édesítőszertől is mentes) szilvalekvár (Lidl Szatmári)
  • 30 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
  • fahéj

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni 5-10 percig. Száraz felületen nyújtsuk téglalap alakúra (nekem 48x38 cm-es lett) és vágjuk 2 egyforma részre. Az egyik lapot kenjük meg a lekvárral és szórjuk meg őrölt dióval, fahéjjal. Tegyük rá a másik lapot és vágjuk 30 darab egyforma vékony csíkra. Helyezzük őket megtekerve szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. Ha keményebbre, roppanósabbra szeretnéd, sütheted tovább.

 

Szilvalekváros-diós csavart

 Szilvalekváros-diós csavart táblázat

1 darab szilvalekváros-dós tekercs átlagos tápértéke: 
41 kcal, 1,3 g zsír, 6 g szénhidrát amelyből poliolok 1 g, 1,7 g rost, 1,2 g fehérje
1 darab szilvalekváros-dós tekercs átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 
5 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk