Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Most a szilvaszezon kellős közepén úgy gondoltam vétek lenne kihagyni a szilvás gombócot a hétvégi menüből. Ezúttal is mentes verziót készítettem az egyik kedvenc lisztkeverékem segítségével, a nokedli lisztkeverékkel. Nem vitatom, hogy legfinomabbra a nagymamák készítik. Nem is próbáltam Velük versenyezni. Habár egyszer mi is nagymamák leszünk, ráadásul mentesen étkező nagymamák :).

Hozzávalók:

A tésztához:

 

Egyéb hozzávalók:

  • fahéj
  • 3 darab szilva (mag nélkül 85,4 g)
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
  • mandulaföl vagy kókuszkrém

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki, osszuk 6 darab egyforma részre és tegyünk rájuk 1-1 félbe vágott, fahéjjal megszórt szilvát. Formázzunk belőle gombócokat és lobogó vízben főzzük készre (újraforrástól számított 3-4 percig). A zsemlemorzsát pirítsuk meg a kókuszolajon és forgassuk bele a kifőtt gombócokat. Tálaláskor szórjuk meg a maradék zsemlemorzsával, por eritrittel és csorgassuk meg mandulaföllel, vagy kókuszkrémmel.

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Az egész adag szilvás gombóc átlagos tápértéke mandulaföl és kókuszkrém nélkül eritrittel nem megszórva:

729 kcal, 9,3 g zsír, 155,9 g szénhidrát amelyből poliolok 19,9 g, 19,9 g rost, 17,9 g fehérje

Az egész adag szilvás gombóc átlagos felszívódó szénhidráttartalma mandulaföl és kókuszkrém nélkül eritrittel nem megszórva: 136 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

 

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk