
Sós gofritorta
Ha már torta, akkor miért is ne lehetne gofriból? És ha már gofriból készül, akkor miért is ne lehetne sós? És ha más sós gofritorta, akkor miért is ne lehetne...
Ha már torta, akkor miért is ne lehetne gofriból? És ha már gofriból készül, akkor miért is ne lehetne sós? És ha más sós gofritorta, akkor miért is ne lehetne...
Mindig csak ámultam, amikor megláttam az amerikai palacsintából készült tortacsodákat. Gondoltam megpróbálkozok vele a Bake-Free palacsinta lisztkeverékkel. És tényleg nem bonyolult. Megízlelhettem végre eme csodát is. Földimogyoró és kókuszkrémmel töltöttem,...
Én abba a generációba tartozom, amikor itthon, Magyarországon még nem voltak kaphatóak gyermekkorunkban a Bounty csokik és társaik, pont ezért számított extra különlegességnek
Szereted a kakaós palacsintát, de feldobnád valamivel? Hoztak nektek egy receptet, amiben megbolondítottam a kakaós palacsintát egy kis kókuszkrémmel.
A mák és sodó páros, komolyan mondom, minden alkalommal elvarázsolnak. Fel sem tudom fogni hogy lehet valami ennyire nagyon harmonikus. Az i-re a pontot persze a gluténmentes és tojásmentes, ultravékony...
Kipróbáltam az alapreceptet víz helyett tejjel. Annyi a különbség, hogy picit hamarabb megég, sötétebbre sül a tészta, ezért a 6-os fokozat lett nálam a nyerő. A tejes-tojásos recept nekem úgy...
A mostani receptet a hortobágyi palacsinta ihlette, gondoltam megpróbálkozom egy frissebb, könnyedebb, izgalmasabb ízvilággal is betölteni a jó kis klasszikus palacsintákat. Azt kell, hogy mondjam megdöbbentően jól sikerült.
Amikor a két legjobb barátom a zserbó és a palacsinta találkozik, ott akkora szinkronicitás jön létre a dimenziók közt, hogy egy teljesen más tudatállapotba kerülök.
Ha hisztitek, ha nem ez a kedvelt édesség nem azért fűződik a híres Gundel családnevéhez, mert ők alkották meg. Megálmodója Márai Sándor felesége, Matzner Ilona (Lola) egy, a Gundel étteremben...
Zsírmentes változatban is elkészítettem a glutén-, tej-, tojásmentes változatú palacsintánkat. Reméljük ízleni fog nektek az elkészült palacsinta.
Mert gofrit enni jó, szívalakú gofrit enni még jobb, szeretni és szeretve lenni még annál is sokkal jobb. Pont ezért készítettem ezt a receptet nektek Valentin nap alkalmából (az új...