Tárkonyos tejszínes raguleves

Tárkonyos tejszínes raguleves

Túl gyakran hallom a kifogásokat kis létszámú háztartást vezető emberektől, hogy kevés levest nem lehet főzni, ezért Ők inkább nem is esznek levest. Ezt a mondatot soha nem értettem, és nem is fogom megérteni, hisz oly könnyű és gyors mini adag levest készíteni. Ez most 2 fő, 2 napi adagja. Ráadásul a levesek egyik legfinomabbjából. A tejszín, a citrom és a tárkony találkozása teszi oly különösen zamatossá ezt a csodás fogást. Természetesen nagyobb adagban is elkészítheted, sőt, jobban is jársz, mert irtó gyorsan fogy.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kisebb darab zeller (tisztítva 170 g)
  • 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
  • 1 darab répa (tisztítva 178 g)
  • 2 szál újhagyma (tisztítva 30 g)
  • 2 szál zellerszár (126 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
  • 5 darab kelbimbó (73 g)
  • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
  • 25 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 20 g sűrű kókusztej (Aldis konzerves)
  • 20 cukormentes kókuszjoghurt
  • 20 Eden Premium kölesliszt
  • Eden Premium Himalája só, bors, babérlevél, tárkony, ízlés szerint
  • 1 darab citromkarika
  • 1 liter víz

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is. Öntsük fel vízzel és fűszerezzük sómentes ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel ízlés szerint. Amikor megpuhultak a zöldségek keverjük össze a kókuszjoghurtot, a kókusztejet, a köleslisztet és a tárkonyt, erre szedjünk egy kis levest és alaposan keverjük össze csomómentesre, majd borítsuk a levesbe. Keverjük el benne. Tegyük hozzá a citromkarikát és forraljuk össze pár perc alatt. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a borsófehérje kockákat és fedjük le 10 percre, hogy megpuhuljanak a kockák (számoljuk bele, hogy a kockák háromszoros mennyiségű folyadékot szívnak magukba, így lehet, hogy pótolni kell majd a vizet ízlés szerint).

 

tárkonyos tejszínes raguleves

Tárkonyos tejszínes raguleves táblázat

 

1 adag leves átlagos tápértéke:
120 kcal, 3,3 g zsír, 13,9 g szénhidrát, 4,7 g rost, 6,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind