Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Megláttam, megszereztem, megfőztem és jól megettem. Illetve megettük, de az előző jobban hangzott. Alig vártam a friss, zsenge zöldborsót. Emlékszem a nagymamámnál mindig mi gyerekek pucoltuk, csak így igen kevéske maradt a levesbe, jobban szerettük nyersen. Azt gondolom, hogy ez az emlék nem csak a sajátom. Borsólevest főztem, egészen egyszerűen ennyi a történet. Persze az extra ebben is az, hogy most már galuskával is ehetem, hurrá! Senki meg nem mondaná, hogy nem csipetke van benne és sokkal hamarabb is elkészül a Bake-Free lisztkeverékekhez híven. Ti hogyan készítitek, paprikásan, vagy fehéren?

Hozzávalók 4 liternyi leveshez (körülbelül 10 adag):

  • 3 db kisebb répa (255 g tisztítva)
  • 1 fej karalábé (190 g tisztítva)
  • 1 db petrezselyem gyökér (93 g tisztítva)
  • 1 fej vöröshagyma (64 g tisztítva)
  • 4 gerezd fokhagyma (18 g tisztítva)
  • 500 g friss, zsenge zöldborsó
  • 2 csomag petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • 2,5 l víz
  • Eden Premium Parajdi só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál csemege fűszerpaprika

A nokedlihez:

Elkészítés:

A répát és a gyökeret vágjuk karikára, a hagymát félbe, a karalábét apró kockákra. Kókuszolajon pirítsuk meg a borsót, majd a többi zöldséget és a paprikát is, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára. Mielőtt elzárnánk, szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet. A nokedli hozzávalóit keverjük össze és lobogó vízbe szaggassuk bele. Várjuk meg amíg feljönnek a víz felszínére (1-2 perc) és öblítsük át hideg folyóvíz alatt, majd tegyük a levesbe.

Tipp: Készíthetünk hozzá mandulafölt.

Tavaszi borsóleves nokedlivel

Az egész adag leves átlagos tápértéke:
1129 kcal, 13,5 g zsír, 189 g szénhidrát, 68 g rost, 54 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.