Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tésztasaláta fasírtgolyókkal

Tésztasaláta fasírtgolyókkal

Most, hogy visszatekintek a 2020-as évre, örömmel nyugtázom, hogy rengeteg új termékkel jöttünk ki és arra gondoltam, hogy nem is zárhatnám szebben ezt a csodás évet Veletek, mint hogy az idei utolsó receptemet ezekből állítom össze Nektek.  Eszembe jutott, hogy anno mennyire szerettem a tésztasalátát és, hogy milyen régen készítettem, ráadásul szilveszterre kitűnő választás lehetne. Ahhoz, hogy a következő év is szerencsés legyen, vagy szerencsésebb, mint az idei, újévkor lencsét, vagy más apró szemű ételt szokás enni (rizs, bab…), így a vöröslencse tésztánkra esett a választásom, de elkészíthetitek feketebab-, csicseriborsó-, vagy zöldborsó tésztánkból is. Természetesen bőven kapott az étel feketebabot is, hogy tutibiztosra menjünk azzal a szerencsével. Mellé sütőben sült (csak, hogy vigyázzak a formátokra is) istenien finom fasírt készült a legújabb szerelmemmel, a borsófehérje granulátummal. Mit gondoltok, jöhet az újév?


Tipp: kukkantsd meg a tavalyi szilveszteri menümet, az sem volt ám semmi, igen gazdag, egészen pontosan 9! receptből álló lakomát állítottam össze, természetesen növényi alapon, mentesen.

 

Hozzávalók 3 adaghoz:

A salátához:

  • fél csomag Eden Premium vöröslencse tészta (szárazon 100 g)
  • 100 g Eden Premium feketebab (szárazon mérve 100 g, főzve 190 g)
  • 1 fej lilahagyma (tisztítva 46 g)
  • 1 darab alma (tisztítva, mag nélkül 135 g)
  • 200 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldis)
  • 100 g sűrű kókusztej (Aldis konzerves)
  • Himalája só, feketebors ízlés szerint
  • 15 g pisztácia hámozva
  • fél csomag petrezselyem zöld (30 g)
  • pár csepp friss citromlé

A fasírthoz:

 

Elkészítés:

A salátához az előző éjszakára beáztatott feketebabot főzzük meg. A tésztát is főzzük meg és öblítsük át hideg folyóvíz alatt. A lilahagymát és az almát szeljük apró darabokra, a petrezselymet aprítsuk fel, a pisztáciát késsel vágjuk apróbb darabokra és keverjük össze az összes hozzávalót. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A fasírthoz keverjük össze a granulátumot a sómentes ételízesítővel, sóval és a forró vízzel. Fedjük le 5-10 percre. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát préseljük le és amikor megpuhult a granulátum is, keverjük össze az összes hozzávalót (a kókuszolaj kivételével) és fűszerezzük ízlés szerint. Nedves kézzel formázzunk belőle dió nagyságú golyókat (nekem 20 darab lett) és sütőpapíros tepsin vékonyan megkenve kókuszolajjal, előmelegített 200 fokos sütőben, légkeveréssel süssük készre 20 perc alatt.

 

tésztasaláta fasírtgolyókkal

tésztasaláta fasírtgolyókkal táblázat

 

1 adag tésztasaláta fasírttal átlagos tápértéke:
397 kcal, 13,8 g zsír, 43,3 g szénhidrát, 13,8 g rost, 21 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Örömökben gazdag, boldog új esztendőt kívánok mindannyiótoknak! Találkozunk jövőre.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk