Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Töltött padlizsántekercs paradicsomszószban

Töltött padlizsántekercs paradicsomszószban

Amikor vendégek jönnek, mindig jól jön pár finom falat, mely gyorsan elkészíthető és ugyebár mindenmentes. (Csak, hogy mi is tudjunk enni.)

Már egy jó ideje szerettem volna grillezett padlizsántekercset készíteni, de grillsütő hiányában elmaradt. Ám de, véletlen egybeesésnek köszönhető, hogy amikor végre kaptam egyet, az új borsófehérje termékek is megjelentek. Rögtön tudtam mivel töltsem meg azokat a gyönyörű grill által csíkozott padlizsánokat. Ezek aztán remekelnek hidegen, melegen is.

 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Egyéb hozzávalók:

  • 1 darab padlizsán (végei nélkül 300 g)
  • 1 teáskanál Eden Premium kókuszolaj (4 g)
  • Eden Premium Himalája só, fokhagyma granulátum, feketebors ízlés szerint

 

A díszítéshez:

 

Elkészítés:

Vágjuk le a padlizsán végeit és hosszában szeleteljük fel (nekem 6 darab lett). Sózzuk meg alaposan és hagyjuk állni 10 percig. Addig keverjük össze a granulátumost sóval, sómentes ételízesítővel és provence-i fűszerkeverékkel (kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, rozmaring), feketeborssal, öntsük fel forró vízzel és fedjük le. A padlizsánokat fűszerezzük tovább borssal és fokhagyma granulátummal. Vékonyan olajozott grillserpenyőben (nekem kontaktgrill) süssük meg őket. A granulátumot keverjük össze az arany lenmagliszttel, a zsemlemorzsával, a sörélesztő pehellyel és formázzunk belőlük hengereket (6 darabot). Mindegyik köré tekerjünk sült padlizsánt. Tálaláskor díszítsük paradicsomszósszal és kókusz-, vagy mandulajoghurttal.

 

töltött padlizsántekercs

töltött padlizsántekercs táblázat

 

1 darab töltött padlizsántekercs átlagos tápértéke díszítés nélkül:
71 kcal, 1,4 g zsír, 6,2 g szénhidrát, 3,9 g rost, 7 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.