Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Töltött paprika

Töltött paprika

Az én imádott Jolly Joker-em, a töltött paprika. Mindenhol, mindenkor, akár bármennyit is meg tudnék enni belőle. Ősztől tavaszig, nyártól télig. Kedvenceim a sütőben készült változatok. Azért többes számban, mert készítettem már jénaiban, kerámiában, cserépben és vaslábasban is. Azt hiszem nem hagytam ki egyet sem a lehetőségek közül, és mindenféle formában megállja a helyét.  Most is így történt, szinte még mosogatnom sem kellet, seperc alatt lába kélt. Szerintem jobban teszitek, ha azonnal dupla mennyiséggel kezdtek. Ezzel az előre fűszerezett paradicsomszósszal különösen finom lett. A szószt én minden esetben stevia porral édesítem, mert csak egy pici kell belőle és így abszolút nincs mellékíze (férfiakon, gyerekeken többszörösen tesztelt módszer), nekem jobban bevált, mint bármi más.

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 5 kisebb darab tvpaprika (mag nélkül 365 g)

A töltelékhez:

 

A szószhoz:

 

Elkészítés:

A barnarizst öblítsük át forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt főzzük készre 30-40 perc alatt, majd fedjük le teljesen további 10 percre. A töltelékhez pirítsuk meg olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd keverjük hozzá a préselt fokhagymát is. A granulátumot keverjük össze a sómentes ételízesítővel és sóval, majd öntsük fel a meleg/forró vízzel és fedjük le 10 percre. Keverjük össze a főtt rizzsel, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel, a pirított hagymával és az arany lenmagliszttel. Osszuk 7 darab egyforma részre és töltsük be a paprikákba, a maradék kettőből pedig formázzunk gombócokat és tegyünk mindent egy tepsibe (nekem 26x18 cm-es). A paradicsomszószt keverjük össze a stevia porral és a vízzel és öntsük a paprikákra. Fedjük le, majd előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük 50 percig, majd tekerjük fel 220 fokra és állítsuk át légkeverésre a sütőt még 10 percre.

 

Töltött paprika

Töltött paprika táblázat

 

1 adag töltött paprika átlagos tápértéke: 395 kcal, 8,8 g zsír, 52 g szénhidrát,11 g rost, 23 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk