Túrós málnás piskóta

Túrós málnás piskóta

Amikor elkezdtem kísérletezni a Bake-Free Piskóta-Muffin liszttel, és sikerült egy egész jó állagú tésztát készítsek tojással (lásd előző receptjeim közül a mákos citromos kockát), már gondolkodtam is a következő finomságon. Bevallom, hogy utána végignéztek egy-két sikertelen próbálkozást a konyhámban lakó edények, fakanalak…Cifrábbnál cirfább „irgum-burgum”-ok után azonban jött ez a süti… És jó lett. Nagyon büszke voltam…

Hozzávalók:

TÉSZTA

TÚRÓS RÉSZ

  • 200 g habtejszín
  • 300 g túró
  • 40 g eritvia por
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek vanília
  • 5 g útifűmaghéjliszt
  • málna

Elkészítés:

A tojásokat és az olvasztott vajat összekevertem (robotgéppel), ehhez jött az eritvia és a tej. Amikor csomómentes lett, hozzáadtam a sütőporos lisztet kis adagokban. Sütőpapíros tepsiben megsütöttem (alsófelső, 180 fok, 25 perc). Sűrű a nyers tészta, de nagyon finom lesz és jó állagú megsülve. A túrót összekevertem citromlével, citomhéjjal és eritviával turmixban, de csak annyira, hogy kicsit legyen krémes. Ehhez jött a keményre felvert tejszínhab és az útifűmaghéjliszt. Megtöltöttem a piskótát és a tetejét is megkentem egy picit. Én málnát tettem rá.

Túrós málnás piskóta

Túrós málnás piskóta


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind