Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Túrós ökörszem

Túrós ökörszem

Oly régóta vágyom már az ökörszem sütit elkészíteni, hogy el sem tudom mondani. Ami túrós, az bármikor, bárhol jöhet, hát még így ebbe a finom tésztába foglalva. Kicsit megcsavartam a sztorit, mert a túróba kókuszjoghurtot kevertem, hogy még savanykásabb legyen és hát komolyan, szuperül kiemelte az ízét. Valamint egy kombinált tésztát (kétféle lisztkeveréket tartalmaz) álmodtam meg hozzá, amit pont így képzeltem el. Többször is említettem már, hogy ezek a finomságok nem lesznek teljesen olyanok, mint a hagyományosak, de mindent megteszek, hogy megközelítsék a régi ízeket.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 1 adag édes túró
  • pár csepp citromlé
  • 50 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)

A tetejére:

  • 10 g cukormentes mandula ital (Joya)

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint, majd egybe) és lefedve, meleg helyen kelesszük meg 30 perc alatt. A töltelékhez készítsük el az édes túrót amikor kihűlt keverjük hozzá a kókuszjoghurtot és pár csepp frissen facsart citromlevet ízlés szerint. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk körülbelül 1 cm vastagra a tésztát és szaggassuk 9 darab egyforma részre (én 10 cm átmérőjű formát használtam). Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le és kelesszük tovább meleg helyen még 15 percig. Pohár aljával nyomjunk mélyedést beléjük, kanalazzuk rájuk a tölteléket és ecsettel kenjük le a mandula itallal a széleiket. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

 

Ökörszem

Ökörszem

1 darab túrós ökörszem átlagos tápértéke üresen (díszítés, gyümölcsök nélkül): 146 kcal, 3,2 g zsír, 34,4 g szénhidrát amelyből poliolok 11 g, 4,6 g rost, 4 g fehérje
1 darab túrós ökörszem átlagos felszívódó szénhidráttartalma üresen (díszítés, gyümölcsök nélkül): 23,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk