Túrós tészta

Túrós tészta

Annyira szerettem és oly sokszor elkészítettem régen, még mindenevő koromban a túrós tésztát, hogy azt el sem tudjátok képzelni. Vagy mégis? Gyakran párosítottam pörkölttel is. Nem minden konyhában szokás, de nálunk kifejezetten az volt. Amióta nem fogyasztok állati eredetű ételeket, mentesítettem és garantálom Nektek, hogy tökéletesen megállja a helyét akár szimplán magában fogyasztva, akár zöldségpörkölttel házasítva, vagy rakottasan elkészítve egy kis növényi tejföllel. Mi szeretjük nagyon. Kipróbáljátok?

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés: 

Tegyük a tésztát lobogó sós vízbe és főzzük készre 3-5 perc alatt. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel. A kölest mossuk át alaposan forró vízzel, majd háromszoros mennyiségű sós vízben főzzük puhára fedő alatt alacsony lángon. Maradjon egy kis leve. A goji bogyót pirítsuk meg kókuszolajon, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. Tálalás után csöpögtessük meg citromlével.

Túrós tészta

1 adag túrós tészta átlagos tápértékei:
271 kcal, 4 g zsír, 48 g szénhidrát, 7 g rost, 9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.


Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind