Túrós tészta

Annyira szerettem és oly sokszor elkészítettem régen, még mindenevő koromban a túrós tésztát, hogy azt el sem tudjátok képzelni. Vagy mégis? Gyakran párosítottam pörkölttel is. Nem minden konyhában szokás, de nálunk kifejezetten az volt. Amióta nem fogyasztok állati eredetű ételeket, mentesítettem és garantálom Nektek, hogy tökéletesen megállja a helyét akár szimplán magában fogyasztva, akár zöldségpörkölttel házasítva, vagy rakottasan elkészítve egy kis növényi tejföllel. Mi szeretjük nagyon. Kipróbáljátok?
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 csomag Eden Premium hajdinatészta szélesmetélt
- 50 g Eden Premium köles
- 20 g Eden Premium goji bogyó
- 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj
- Eden Premium Himalája só ízlés szerint
- őrölt fekete bors, füstölt paprika ízlés szerint
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Tegyük a tésztát lobogó sós vízbe és főzzük készre 3-5 perc alatt. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel. A kölest mossuk át alaposan forró vízzel, majd háromszoros mennyiségű sós vízben főzzük puhára fedő alatt alacsony lángon. Maradjon egy kis leve. A goji bogyót pirítsuk meg kókuszolajon, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. Tálalás után csöpögtessük meg citromlével.
1 adag túrós tészta átlagos tápértékei:
271 kcal, 4 g zsír, 48 g szénhidrát, 7 g rost, 9 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Megjegyzés írása