Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Vadas zsemlegombóccal

Vadas zsemlegombóccal

Ez az étel totális kedvenc volt anno. Nem csak nekem, hanem az egész családnak. Többféle változatban készítettük: sütve és főve is. Imádtam jó sok tejföllel és mustárral. A nagybátyám ráadásul karamellizát cukorral bolondította meg (nyami). Valami mennyei volt. Egy szó, mint száz, első számú családi kedvencünk a vadas, zsemlegombóccal. Amikor elért a „nagy bumm” mondhatni egy világ omlott össze bennem, ha ezt az ételt emlegették, mivel több sebből is vérzik a történet (tejföl, glutén). Próbálgattam én elkészíteni mentesen, de meg sem közelítette az eredetit. Még jószándékból sem tudtam rámondani, hogy hasonlít az íze. No és az állagáról ne is beszéljünk. Most viszont a Bake-Free-vel valóra vált egy régi álmom. Milyen érdekes, hogy egy allergiával és intoleranciával élő embert egy ilyen „kicsi” dologgal is boldoggá lehet tenni? Számomra hatalmas öröm volt megízlelni. Vércukor problémával élők óvatosan bánjanak ezzel a recepttel, mert a turmixolt zöldségek gyors felszívódásúak.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A szószhoz:

-2 darab sárgarépa (tisztítva 200 g)

-1 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 52 g)

-1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 48 g)

-3 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)

-só, bors, babérlevél, mustár ízlés szerint, pár csepp citromlé

-35 g blansírozott mandula

A zsemlegombóchoz (16 darab):

-Bake Free házi zsemle (én 100 g lisztkeverékből készült bagettet használtam az alaprecept szerint elkészítve)

-1 csomag petrezselyem levél

-200 g Bake-Free nokedli lisztkeverék

-8 g Himalája só

-250 g víz

Elkészítés:

Szósz:

Főzzük meg a zöldségeket, majd szűrjük le, a levét ne öntsük ki. Tegyük turmixba és dolgozzuk össze a mandulával, fűszerekkel, mustárral, citromlével és annyi főzőlével, hogy szósz állaga legyen.

Zsemlegombóc:

A zsemlét tépkedjük apróra és szárítsuk ki légkeveréssel a sütőben (de, ha pár napig szikkadt a levegőn úgy is jó). Tegyük egy tálba többi hozzávalóval és formázzunk belőle nedves kézzel gombócokat. Lobogó vízben pár perc alatt főzzük meg (nekem 4 perc volt). Akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére.

vadas zsemlegombóccal mindenmentes

1 adag átlagos tápértéke: 341 kcal, 6 g zsír, 58,2 g szénhidrát, 10,9 g rost, 9,5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk