Zöldborsó és vöröslencse pizza

Zöldborsó és vöröslencse pizza

Ezek a pizzák egy fantasztikusan egészséges, fehérjében-, rostban gazdag ételek. Kiváló választás lehet az egészségtudatos konyhában is, nem csak a mentes-vegánban. Szokatlan lehet a tészta, nagyon eltér a hagyományos búzalisztes, de még a gluténmentes változatoktól is mert vékony, tömör és hajlékony, viszont nagyon egyszerű az elkészítése. Ez egy késsel villával evős változat. Maga a tészta a teljes értékű növényi étrendbe (TÉNÉis beilleszthető. Én most egyféle variációt készítettem kétféle lisztből, de továbbfejleszthető (viszont így is isteni finom). Fűszerezhetitek kedvetekre, csinálhattok nagyobbat és (picit) vastagabbat is. Biztos, ami biztos alaposan megszórtam feketebabbal, hogy még véletlen se szűkölködjön fehérjében. Az eddigi pizza receptjeim közül, kalóriaértékre bontva ennek a legmagasabb a fehérjetartalma. Nem csak fehérjeforrás, de fehérjében gazdag is. Nos, akkor lássuk a medvét.

Hozzávalók 2 darabhoz:

A zöldborsós tésztához:

  • 50 g Eden Premium zöldborsó liszt
  • 50 g víz
  • Eden Premium Himalája só, fokhagyma granulátum ízlés szerint

A vöröslencsés tésztához:

A feltéthez (2 darab pizzához):

  • 4 evőkanál Eden Premium paradicsomszósz bazsalikomos (65 g)
  • 100 g főtt Eden Premium feketebab (nyersen 50 g)
  • 2 db csiperkegomba (tisztítva 76 g)
  • pár csepp citromlé
  • fél szál újhagyma (15 g)
  • lilahagyma (40 g)
  • fél darab hegyes erőspaprika (12 g)
  • fél darab tévépaprika (mag nélkül 40 g)
  • 50 g olívabogyó
  • Eden Premium Himalája só

Elkészítés:

A pizzatésztához keverjük össze a hozzávalókat és nedves kanállal terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsin (nekem 19 cm átmérőjűek lettek). Előmelegített 180 fokos sütőben süssük elő 10 perc alatt alsó-felső sütéssel. A feltéthez vágjuk szeletekre a gombát és tegyük forrásban lévő citromos vízbe 1-2 percre, majd öblítsük át hideg folyóvízzel. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, de kevés időt tölt a sütőben a pizza, így puhább lesz a gomba. Ahogy kivettük a tésztát óvatosan válasszuk el a sütőpapírtól egy széles kés segítségével, majd kenjük meg vékonyan paradicsomszósszal és pakoljuk rá a feltéteket és szórjuk meg pici sóval. Tegyük vissza a sütőbe 5 percre 230 fokon alsó-felső sütéssel.

Zöldborsó és vöröslencse pizza

Zöldborsó és vöröslencse pizza

A vöröslencsés pizza átlagos tápértéke feltéttel: 325 kcal, 4 g zsír, 52,4 g zsénhidrát, 12,8 g rost, 22,2 g fehérje
A zöldborsós pizza átlagos tápértéke feltéttel: 323 kcal, 4,5 g zsír, 46,4 g szénhidrát, 15,3 g rost, 18 g fehérje
A vöröslencsés pizza átlagos tápértéke feltét nélkül, üresen: 162 kcal, 0,3 g zsír, 30,5 g szénhidrát, 7 g rost, 13 g fehérje
A zöldborsós pizza átlagos tápértéke feltét nélkül, üresen: 160 kcal, 0,7 g zsír, 24,5 g szénhidrát, 9,5 g rost, 9 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics