Kedves Vásárlónk,
eritvia nevű termékünk helyett új édesítőszert, az eritvia MAX-ot forgalmazzuk, mely körülbelül 10 x édesebb, mint a hagyományos cukor. Blogunkon található új, eritvia MAX-szal működő új recepteknél az édesítő eritvia MAX-ként került feltűntetésre. Ezek tökéletesen működnek.  A  régebbi eritviával készült receptek nem működnek eritvia MAX-szal. Nem lehet arányosan helyettesíteni a régit az újjal, mert a receptek folyadékigényei is eltérően változnak az édesítő cseréjével.  A régebbi recepteknél az édesítő eritviaként van feltüntetve és az arányok még akkor sem működnek, ha a link az eritviaMAX-ra visz. Ezeket a recepteket folyamatosan újítjuk és feltöltésre fognak kerülni a friss, működő eritva MAX-szal édesített receptek, addig is szíves türelmeteket kérjük.

Zöldborsó krémleves teffgombóccal

Zöldborsó krémleves teffgombóccal

Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy zöldborsóból bármikor bármennyi jöhet. Főleg leves formájában. Most egy kicsit variáltam rajta és extrább betétettel tálaltam. Nagy sikere volt.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

  • 400 g zsenge zöldborsó (vagy mirelit)
  • 1 fej vöröshagyma aprítva (tisztítva 98 g)
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál Eden Premium teff liszt (20 g)
  • 3 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (24 g)
  • Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (9 g)
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4 g)
  • 50 g Eden Premium teff mag (szárazon mérve)

    ELKÉSZÍTÉS:

    Leves:

    Pirítsuk meg a hagymát a kókuszolajon, majd a zöldborsót is. Szórjuk meg a liszttel, keverjük el vele, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi 1 centivel ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával. Főzzük puhára, de az utolsó rottyanás előtt tegyük bele a petrezselymet is. Botmixerrel pépesítsük. Ha szükséges tegyünk még hozzá vizet.

    Gombóc:

    A teffet tegyük fel főni dupla mennyiségű sós vízben. Főzzük puhára fedő alatt, lassú tűzön körülbelül 10 perc alatt. Hagyjuk állni további 10 percig, majd formázzunk belőle tetszőleges méretű golyókat (nekem 6 darab golyóm lett).

    Zöldborsókrémleves tefftgombóccal

    Zöldborsó krémleves teffgombóccal

    1 adag leves teffgombóccal átlagos tápértéke:
    291 kcal, 9,1 g zsír, 38,1 g szénhidrát, 12,3 g rost, 12,8 g fehérje

    A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

    Jó étvágyat kívánok!


    Megjegyzés írása

    Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

    Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.