Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zöldborsós szénhidrátcsökkentett kenyér vöröslencse krémmel

Zöldborsós szénhidrátcsökkentett kenyér vöröslencse krémmel

A múltkoriban elkészítettem a vöröslencse lisztes házi kenyeret zöldborsó krémmel, gondoltam legyen egy szénhidrátcsökkentett változata is, mert, ha jók a megérzéseim kértétek is volna, szóval megelőztem és így egy kört meg is spóroltam Nektek. Ez a változat is fantasztikus lett, csak úgy etette magát.

 

HOZZÁVALÓK:

A kenyérhez:

A vöröslencse krémhez:

  • 50 g Eden Premium vöröslencse liszt
  • 250 g víz
  • Himalája só
  • fokhagyma granulátum, feketebors, római kömény ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál szezámmag olaj (8 g)
  • fél evőkanál olívaolaj (4 g)
  • friss bazsalikom

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 mély bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
A krémhez keverjük össze a sót, a lisztet és a vizet. Folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Vigyázzunk, mert gyorsan kész lesz, hamar felforr. Miután kihűlt keverjük hozzá a többi hozzávalót. Sűrű krém lesz, akár botmixert is használhatunk hozzá. A vizet cserélhetjük növényi italra, keverhetünk hozzá mustárt, ecetet, édesítőt, akár aszalt paradicsomot is, csak a fantáziánk szab határt. A későbbiekben, ha nagyon besűrűsödik hígíthatjuk vízzel, növényi itallal és krémmel, hidegen sajtolt olajokkal.

Az egész adag kenyér átlagos tápértéke (körülbelül 500 g):

760 kcal, 4,7 g zsír, 124,5 g szénhidrát, 65,5 g rost, 23 g fehérje

Az egész adag vöröslencse krém átlagos tápértéke (körülbelül 3 dl):

246 kcal, 9,5 g zsír, 30,8 g szénhidrát, 7 g rost, 13 g fehérje

Zöldborsós szénhidrátcsökkentett kenyér vöröslencse krémmel

Zöldborsós szénhidrátcsökkentett kenyér vöröslencse krémmel táblázat
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk