Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zöldfűszeres lepény

Zöldfűszeres lepény

Annyira tavasz van, végre csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák, mi sem lehetne méltó társa ennek a csodálatos évszaknak, mint egy friss, üde kis zöldfűszeres lepény. Én nagyon szeretem a szombat reggeleket, amikor szépen, nyugodtan, ráérősen készíthetem el a meleg, villás reggelit. Ugye érzitek a hangulatot?

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

A lepényhez:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 50 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi, konzerves Asia)
  • 200 g szobahőmérsékletű cukormentes mandula ital (Joya)
  • Eden Premium fekete só, zöldfűszerek, fokhagyma granulátum, feketebors ízlés szerint
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)

 

Az öntethez:

  • cukormentes kókuszjoghurt (Aldi)
  • cukromentes mandula ital (Joya)

 

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat a kókuszolaj kivételével és hagyjuk állni 10 percig. Osszuk 4 darab egyforma részre és száraz felületen nyújtsuk ki (nekem 15 cm átmérőjűek lettek). Olajos serpenyőben közepes fokozaton (nekem 6-os) süssük készre fedő alatt mindkét oldalukat pár perc alatt. Az öntethez keverjünk egy pici mandula italt a joghurthoz, hogy hígabb állaga legyen. Tornyozzuk egymásra a lepényeket és csorgassuk meg az öntettel.

 

zöldfűszereslepény

zöldfűszereslepény táblázat

1 adag lepény átlagos tápértéke (öntet nélkül): 238 kcal, 8,5 g zsír, 33,7 g szénhidrát, 4,7 g rost, 5 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk