Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zöldséges galette

Zöldséges galette

Volt róla sejtésem, hogy finom lesz, de, hogy ennyire, azt tényleg nem gondoltam volna. A tészta annyira ropogósra sült, hogy elképesztő, mégis puha maradt. Abban is bíztam, hogy a zöldségek jól át fognak párolódni, de, hogy ennyire össze is értek az ízek, szinte hihetetlen. Ez az étel szó szerint egy remekmű lett. A nyers tésztával kicsit nehézkes bánni, mert szakadósabb, omlósabb, ezzel számoljatok, viszont 1000 %, hogy megéri a befektetett munka. Jó, olyan borzalmasra se készüljetek, csak nem annyira rugalmas. Ez ilyen tészta és pont ettől lesz ennyire bombasztikus. Majdnem elcsöppent a könnyem, hogy nem ehetem meg az egészet egyszerre.


HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

  • 10 g olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagra. Szórjuk meg füstölt paprikával, kenjük meg a paradicsomszósszal. A töltelékhez vágjuk vékony karikára a zöldségeket, majd váltakozva csiga alakba sorakoztassuk a tésztára. Hajtsuk fel a széleit és kenjük meg az egészet olívaolajjal. Szórjuk meg a fűszerekkel és tegyük óvatosan egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt süssük készre. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.

 

1 szelet zöldséges galette (töltelék nélkül, olívaolajjal lekenve) átlagos tápértéke:

128 kcal, 7 g zsír, 13 g szénhidrát, 2,2 g rost, 2,8 g fehérje

Zöldséges galette
 Zöldséges galette táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Zöldséges galette gluténmentesen #edenpremium #glutenfree #veganfood #plantpased 🌱#galette ♬ A tropical house that feels Summer vibes - Roa

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk