Volt róla sejtésem, hogy finom lesz, de, hogy ennyire, azt tényleg nem gondoltam volna. A tészta annyira ropogósra sült, hogy elképesztő, mégis puha maradt. Abban is bíztam, hogy a zöldségek jól át fognak párolódni, de, hogy ennyire össze is értek az ízek, szinte hihetetlen. Ez az étel szó szerint egy remekmű lett. A nyers tésztával kicsit nehézkes bánni, mert szakadósabb, omlósabb, ezzel számoljatok, viszont 1000 %, hogy megéri a befektetett munka. Jó, olyan borzalmasra se készüljetek, csak nem annyira rugalmas. Ez ilyen tészta és pont ettől lesz ennyire bombasztikus. Majdnem elcsöppent a könnyem, hogy nem ehetem meg az egészet egyszerre.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 150 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 35 g Eden Premium mandula liszt
- 25 g kókuszolaj olvasztott állapotban
- 10 g Himalája só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 135 g meleg víz
A töltelékhez:
- cukkíni
- paradicsom
- lilahagyma
- Himalája só, bükkfán füstölt fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt tarkabors, chilipehely
- 50 g Sempre Napoli – Paradicsomszósz Olívabogyó darabokkal
A kenéshez:
- 10 g olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 5 percig, majd száraz felületen nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagra. Szórjuk meg füstölt paprikával, kenjük meg a paradicsomszósszal. A töltelékhez vágjuk vékony karikára a zöldségeket, majd váltakozva csiga alakba sorakoztassuk a tésztára. Hajtsuk fel a széleit és kenjük meg az egészet olívaolajjal. Szórjuk meg a fűszerekkel és tegyük óvatosan egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt süssük készre. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.
1 szelet zöldséges galette (töltelék nélkül, olívaolajjal lekenve) átlagos tápértéke:
128 kcal, 7 g zsír, 13 g szénhidrát, 2,2 g rost, 2,8 g fehérje
@edenpremium_hu Zöldséges galette gluténmentesen #edenpremium #glutenfree #veganfood #plantpased 🌱#galette ♬ A tropical house that feels Summer vibes - Roa