Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zserbós palacsintatorta

Zserbós palacsintatorta

Amikor a két legjobb barátom a zserbó és a palacsinta találkozik, ott akkora szinkronicitás jön létre a dimenziók közt, hogy egy teljesen más tudatállapotba kerülök. Amolyan búra képződik a fejem körül, mint az űrhajósoknak, vagy a mélybúvároknak, nem látok, nem hallok, nem érzékelem a külvilágot, hisz ez a fergeteges, eget rengető ízvilág megérdemli a teljes jelenéltemet. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretnének a külvilág zajáról egy kicsit megfeledkezni és belemerülnének ebbe a csodás és megrészegítő mentes érzésbe.


Infók: tojás és gluténmentes növényi palacsintát készítünk nagyon vékonyra, ne várjátok, hogy úgy viselkedjem, mint egy hagyományos, tojásos és azt se, hogy úgy nézzen ki, azt se, hogy ugyanolyan rugalmas legyen. Előfordulhat, hogy elszakad, de az is előfordulhat, hogy kevesebb és vastagabb palacsintát sikerül majd sütnötök. Egyik sem probléma, no para, fő a lazaság, a lényeg, hogy élvezzétek, amit csináltok, mert így, vagy úgy, egy überfinom torta lesz belőle.

Hozzávalók:

A palacsintához:

A lekvárhoz:

  • 250 g aszalt sárgabarack
  • 13 g Eden Premium eritvia MAX
  • 280 g langyos víz (azért langyos, hogy könnyen felolvadjon az édesítő)

A diós keverékhez:

  • 120 g dió
  • 8 g Eden Premium eritvia MAX

A díszítéshez:

  • 35 g mindenmentes étcsokoládé
  • 5 g kókuszolaj
  • 5 g darált dió
  • 1 fürt ribizli
  • friss mentalevél

 

Elkészítés:

A palacsintákhoz keverjük össze a lisztkeveréket a fekete sóval és az eritvia MAX-szal, majd egy magasfalú edényben adjuk hozzá a 700 g hideg vizet és botmixerrel dolgozzuk csomómentesre. Előmelegített (7-es hőfokozat), vékonyan kókuszolajozott serpenyőben (22 cm átmérőjű) süssünk belőle 12 darab palacsintát úgy, hogy minden további adag sütése előtt a tésztát pótoljuk 10 g (körülbelül 1 kisebb méretű evőkanál) vízzel. A palacsintákat, amint kisültek tegyük egy tányérra és borítsuk le egy másikkal, amíg a többi palacsinta el nem készül.
A lekvárhoz késes aprítóban dolgozzuk krémesre a hozzávalókat. A diót daráljuk meg és keverjük össze az eritviával.
Egy szép tányérra kezdjük el rétegezni a tortát. Palacsinta, lekvár, dió, palacsinta és így tovább az utolsó lapig. A díszítéshez vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal és egyengessük a torta tetejére. Díszítsük ízlés szerint darát dióval, ribizlivel és mentával. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Zserbópalacsinta

Zserbó palacsintatorta táblázat

1 szelet zserbós palacsintatorta átlagos tápértéke:
195 kcal, 9,4 g zsír, 22,7 g szénhidrát amelyből poliolok 3 g, 4,4 g rost, 4,6 g fehérje, 4,6 g rost

1 szelet zserbós palacsintatorta átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
19,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:
@edenpremium_hu Mindenmentes zserbós palacsintatorta 😍 #edenpremium #bakefree #cake ♬ cooking video - cooking
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk