Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zsergli

Zsergli

El kell, meséljem, hogy azt hittem feltaláltam a spanyolviaszt ezzel a sütiformával. Már lelki szemeim előtt láttam, hogy díjat kapok érte, hahaha, na jó, nem, de azért kíváncsi voltam mit szól hozzá a kóstolóközönségem. Nos, ők le voltak döbbenve, amikor meglátták (no meg az ízét is dicsérték ám rendesen), de én is ledöbbentem, amikor megláttam az interneten, hogy nem én készítettem el ezt a finomságot ebben a formában először. Borzasztó tragédia, a mai napig sem tudtam feldolgozni. Nem, baj, azért a karácsonyt nagyon várom már. De a találó elnevezést, azt én okoskodtam ki.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g Bake Free linzer lisztkeverék
  • 55 g négyszeres édesítő
  • 20 g kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 145 g langyos víz
  • 1 kezeletlen cirtom reszelt héja

A töltelékhez:

A mázhoz:

  • 50 g vegán, mindenmentes étcsokoládé
  • 10 g kókuszolaj

A tetejére:

  • 35 g durvára aprított dió

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk körülbelül 26x32 cm-es téglalappá. Kenjük meg a lekvárral, majd morzsoljuk rá az eritrittel és vízzel összekevert diót. Hajtsuk be két oldalát és tekerjük fel, majd szurkáljuk meg a tetejét villával. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütéssel süssük készre 35 perc alatt. Várjuk meg amíg kihűl. Addig vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a kókuszolajjal. Csorgassuk a sütire egyenletesen és szórjuk meg darált dióval a tetejét. Vágjuk 15 darab egyforma szeletre.

Zsergli

Zsergli

1 szelet átlagos tápértéke:
154 kcal, 8,5 g zsír, 25,9 g szénhidrát amelyből poliolok 10,9 g, 2,9 g rost, 3,4 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 15 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk