Zsírmentes fánk

Van egy jó hírem azok számára, akik zsírszegény diétát is folytatnak. A fánkot, ahogy a linzert is el lehet készíteni zsiradék hozzáadása nélkül. Magától értetődően ezzel az eljárással készült ételek nem tudnak versenybe szállni a hagyományosan elkészített társaikkal, de így is nagyon jó ízélményt adnak.
Hozzávalók 3 darab fánkhoz:
- 60 g lángos-fánk lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk egy centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánkformára az összeset. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapíron süssük készre 15 perc alatt alsó-felső sütéssel. Kenjük meg ízlés szerint lekvárral, vagy csokikrémmel, pudinggal.
A recept alapján elkészített kész, kisült fánkok átlagos tápértéke:
Energia: |
851 Kj |
204 kcal |
|
Zsír: |
1,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,3 g |
Szénhidrát: |
50,3 g |
-Amelyből cukrok: |
0,05 g |
-Amelyből poliolok: |
10,9 g |
Rost: |
6,2 g |
Fehérje: |
5,2 g |
Só: |
0,03 g |
1 darab a recept alapján elkészített kész, kisült fánk tápértéke:
Energia: |
283 Kj |
68 kcal |
|
Zsír: |
0,4 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
0,1g |
Szénhidrát: |
16,7 g |
-Amelyből cukrok: |
0,01 g |
-Amelyből poliolok: |
3,6 g |
Rost: |
2 g |
Fehérje: |
1,7 g |
Só: |
0,01 g |
1 darab a recept alapján elkészített kész, kisült fánk átlagos szénhidrát tartalma: 13 g
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés írása