Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Zsírmentes fánk

Zsírmentes fánk

Van egy jó hírem azok számára, akik zsírszegény diétát is folytatnak. A fánkot, ahogy a linzert is el lehet készíteni zsiradék hozzáadása nélkül. Magától értetődően egy ezzel az eljárással készült étel abszolút nem tud versenybe szállni a hagyományosan elkészített, bő zsiradékban sült társaival, de így is nagyon jó ízélményt ad, viszont teljesen más kategória, elveszti a fánk jellegét. Ezek a fánkok is finomak lettek és meglepően puhák, ahhoz képest, hogy a tésztájába sem kerül zsiradék és a sütés is szárazon történik, egy csepp olaj nélkül. Aki nincs hozzászokva a zsiradékmentes ételekhez, spriccelje le egy kis olajjal sütés előtt és vegye számításban, hogy ez az édesség tényleg teljesen mindentől mentes. Van, aki csak ezt eheti, higgyétek el a többi zsírmentes ételhez képest ez igenis nagyon finom. Persze aki teheti készítse inkább a zsiradékban sült verziót, biztos vagyok benne, hogy jobban meg lesz vele elégedve.

HOZZÁVALÓK 5 DARAB ERITRITTEL ÉDESÍTETT FÁNKHOZ:

 

HOZZÁVALÓK 5 DARAB ERITVIA MAX-SZAL ÉDESÍTETT FÁNKHOZ:

  • 60 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
  • 70 g langyos víz
  • 2 g Eden Premium eritvia MAX
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • csipet sütőpor

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk egy centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánkformára az összeset. Előmelegített 190 fokos sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük készre 15 perc alatt alsó-felső sütéssel, vagy légkeveréssel 10 perc alatt. Megkenhetjük ízlés szerint lekvárral, vagy pudinggal.

1 darab eritrittel édesített fánk átlagos tápértke:
68 kcal, 0,5 g zsír, 15,2 g szénhidrát amelyből poliolok 2,2 g, 2,2 g rost, 1,8 g fehérje

1 darab eritrittel édesített fánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
13 g

1 darab eritvia MAX-szal édesített fánk átlagos tápértke:
68 kcal, 0,5 g zsír, 13,4 g szénhidrát amelyből poliolok 0,4 g, 2,2 g rost, 1,8 g fehérje

1 darab eritvia MAX-szal édesített fánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
13 g
 
Zsírmentes fánk
Zsírmentes fánk

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk