Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Good after food receptek II.

Good after food receptek II.

FAHÉJAS MAGKRÉMMEL ÉS SZILVÁS CHIA LEKVÁRRAL TÖLTÖTT SZENDVICS

Hozzávalók

kenyérhez:

fahéjas magkrémhez:

szilvás chia lekvárhoz:

  • 4-5 szem szilva
  • 2 ek víz
  • 2 ek Eden Premium chia mag
  • 1 ek Eden Premium kókuszvirág
  • cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 tk fahéj
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés

A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd formázzunk belőle hosszúkás veknit, vágjuk be 3-4 helyen és sütőpapírral bélelt tepsin 190°C-on 70 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A magkrémhez a kesudiót és a napraforgómagot forró vízbe áztatjuk 30 percre, majd leszűrjük és átmossuk. A többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.

A chia lekvárhoz a szilvákat egy kevés vízzel fedő alatt, néha megkeverve 5-7 perc alatt szétfőzzük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, és szendvicsként tálaljuk a magkrémmel, lekvárral és banánszeletekkel.

 

FAHÉJAS MAGKRÉMMEL ÉS SZILVÁS CHIA LEKVÁRRAL TÖLTÖTT SZENDVICS

 

RAKOTT KRUMPLI BORSÓFEHÉRJÉVEL

Hozzávalók 5-6 adaghoz

 

Elkészítés

A burgonyákat héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, fűszerezzük és vízzel felöntjük. A rizstejszínből 5 ek-nyit meghagyunk, a többit ráöntjük a hagymára és 10-15 percig főzzük.

Addig elkészítjük a borsófehérje granulátumot: 300 g forró vízben keverjünk el sót és

sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá a borsófehérje granulátumra, fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük az ételbe, nem kell tovább főzni.

A burgonya karikákat és az elkészült borsófehérjés pörköltet rétegezve egy olajozott sütőtálba rakosgatjuk. A megmaradt rizstejszínt sóval és sörélesztő pehellyel elkeverjük és a tetejére kanalazzuk. 200°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

RAKOTT KRUMPLI BORSÓFEHÉRJÉVEL

 

PARADICSOMOS FASÍRTOK SPAGETTIVEL

Hozzávalók 2 adaghoz

fasírthoz:

Elkészítés

A fasírthoz keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk 8-10 db golyót és sütőben 190°C-on süssük 20 percig.

A tésztát főzzük ki és szűrjük le.

A paradicsomszószt megmelegítjük, beleforgatjuk a fasírtokat.

A quinoa tésztára tálaljuk a paradicsomos fasírtokat.

 

PARADICSOMOS FASÍRTOK SPAGETTIVEL

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.