Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Madártej

Madártej

Miért is ne nyugodhatna növényi alapokon a madártej? Ráadásul hamarabb is elkészül, mint a hagyományos, mert nem kell főzni a habot. Természetesen más lesz az állaga, de ki ne szeretné a tejszínhabot? A legnagyobb kérdés viszont az, hogy hidegen, vagy melegen szeretitek-e. Mert, hogy én gyermekkoromban nem tudtam kivárni, amíg kihűl, ezért én melegen vagyok hatalmas rajongója, de hidegen is izgalmas lehet, csak a türelmetlenkék ezt soha nem fogják megtapasztalni. Azt viszont érdemes tudni, hogy a hideg tejszínhab a langyos arany színű krémbe ügyesen bele fog olvadni, de én ezt abszolút nem bántam. Amire érdemes figyelni, hogy kurkumából tényleg csak egy csipettel használjatok, különben elviszi az ízét és a feketesót véletlen se hagyjátok ki, mert ettől lesz tojásos beütése (egyébként megdöbbentően). Ehhez az édességhez valóban érdemes igazi vaníliát használni aroma helyett, mert akkor lesz csak igazán tökéletes az élmény.
Ebből a mennyiségből nekem 4 darab körülbelül 2 dl-es adag jött ki.
IR-esek, cukorbetegek fontolják meg a növényi habkrém használatát, a tiramisu receptjénél bővebben kifejtem a miértjét.

 

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A krémhez:

A habhoz:

  • 100 g növényi habkrém

A díszítéshez:

  • citromhéj

 

ELKÉSZÍTÉS:

A krémhez keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint majd öntsük egybe és folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) főzzük sűsűre. A habhoz verjük kemény habbá a növényi habkrémet, majd kanalazzuk a krémre és díszítsük citromhéjjal.

1 adag madártej átlagos tápértéke:
199 kcal, 18,4 g zsír, 9,2 g szénhidrát amelyből poliolok 2,8 g, 0,6 g rost, 1,6 g fehérje

1 adag madártej átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
6,4 g

1 adagra jutó, a habkrémben lévő hozzáadott cukor mennyisége:
0,05 g

Madártej
Madártej
Madártej táblázat

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Növényi madártej 🫕 #edenpremium #dairyfree #sugarfree #veganrecipes #foam ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.