Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka

Hatalmas kedvencet szabadítottam meg a gonoszságoktól és annyira jól sikerült, hogy azóta már többször is elkészítettem, nemcsak  magamnak. Az év összes napján tudnám enni és akkor sem tudnék ráunni. Egy biztos, legközelebb már dupla adaggal fogom készíteni.

Hozzávalók:

Mákos töltelék:

  • 150 g darált mák
  • 100 g Eden Premium eritrit
  • 75 g víz
  • 8 g Eden Premium lenmagliszt
  • 1 darab citrom reszelt héja

Meggyes töltelék:

Tészta:

  • 200 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 55 g négyszeres édesítő
  • 20 g kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 145 g langyos víz

A díszítéshez:

  • Eden Premium porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a töltelékeket. A mákoshoz keverjük össze a hozzávalókat. A meggyeshez olvasszuk ki a meggyet és késes aprítóban aprítsuk darabosra (ne pépesre), majd keverjük össze a többi hozzávalót is. A tésztát osszuk két egyforma részre és nyújtsunk belőle 2 lapot (24x24 cm). Az egyiket tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt formába és szurkáljuk meg villával. Oszlassuk el rajta egyenletesen a mákos, majd a meggyes tölteléket. Tegyük rá a másik lapot és előmelegített 180 fokos sütőben, alsó, felső sütéssel süssük készre 50 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt szórjuk meg por eritrittel és vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

Meggyes-mákos kocka

1 szelet meggyes mákos kocka átlagos tápértéke (eritrittel nem megszórva):

224 kcal, 9,5 g zsír, 58 g szénhidrát amelyből poliolok 27g, 4,6 g rost, 6,2 g fehérje

1 szelet meggyes mákos kocka átlagos felszívódó szénhidráttartalma (eritrittel nem megszórva): 31 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.