Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

VEGANUARY AKCIÓ -20%
2025.01.31-ig

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Nem múlhat el vasárnapi ebéd rántott ételek nélkül, ezért ma egy rántott cukkíni receptet hoztam nektek gluténmentes-növényi változatban, egy kis quinoával és friss zöldségekkel megspékelve. Tökéletes összeállítás lett, az utolsó morzsáig elfogyott.

HOZZÁVALÓK:

A cukkínihez:

  • 1 darab cukkíni
  • Eden Premium kölesliszt
  • Eden Premium feketesó, őrölt tarkabors, Himalája só
  • Eden Premium panírmorzsa
  • víz
  • kókuszolaj a sütéshez

A körethez:

  • 130 g Eden Premium quinoa
  • 1 darab avokádó
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 30 g Eden Premium kesudió
  • 30 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só, őrölt tarkabors
  • víz

ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át a quinoát alaposan forró folyóvíz alatt, majd dupla mennyiségű sós, tarkaborsos vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük puhára. Szeleteljük fel a kesudiót, az avokádót és a paprikát, majd keverjük a kifőtt quinoához (fűszerezzük, tovább, ha igényli) a sörélesztő pehellyel együtt.
A cukkínit felszínét villa segítségével irdaljuk be, majd szeleteljük fel hosszában. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 20 percig, majd itassuk fel papírtörlővel a levét. Némi köleslisztet keverjünk el annyi vízzel, hogy tojás állaga legyen, sózzuk, borsozzuk (ne hagyjuk ki a feketesót, mert ez adja meg a tojás illatát). A cukkíniket forgassuk meg először köleslisztben, ezután a vizes köleslisztben, majd a panírmorzsában és süssük ki mindkét oldalukat forró olajban. Tálaljuk a zöldséges quinoával.

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.