
Szerettem volna lenyűgözni a vendégeimet, így jutott eszembe, hogy „anno” mindig sikert arattam a cipós leveseimmel. Viszont nem volt időm komolyabb főzőcskézésre, és nem is volt nagyszabású az összejövetel ezért egy hideg levest választottam hozzá, mégpedig a paradicsomlevest. Pillanatok alatt megvoltam vele az Eden Premium paradicsomszósszal, mert nem kellett fűszereznem, csak megbolondítottam egy kis füstölt paprikával és friss bazsalikommal. Ez a mennyiségű szósz körülbelül 2 db cipóhoz elegendő, tehát a recepteben leírt hozzávalókat (1 darab cipó) duplázd és süss kettőt belőle.
Hozzávalók:
1 darab cipóhoz:
- 250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 4 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
A paradicsomleveshez:
- 2 db paradicsom (300 g)
- 1 üveg Eden Premium bazsalikomos paradicsomszósz
- friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
- 50 g pirított dió
- füstöt fűszerpaprika
- Eden Premium Himalája só
Elkészítés:
Cipó:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk cipóformára, majd pihentessük 10 percig. Ezután vágjuk be kereszt alakban, majd előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük le a tetejét és belezzük ki.
Paradicsomleves:
Tegyük turmixba a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Töltsük a cipókba.
Az egész adag paradicsomleves átlagos tápértéke: 519 kcal, 32,6 g zsír, 36,5 g szénhidrát, 8,8 g rost, 17,1 g fehérje
A 2 darab cipó átlagos tápértéke: 644 kcal, 4,2 g zsír, 121 g szénhidrát, 28,8 g rost, 16 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a paradicsom, fohagyma és dió), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.