paradicsomleves

Szerettem volna lenyűgözni a vendégeimet, így jutott eszembe, hogy „anno” mindig sikert arattam a cipós leveseimmel. Viszont nem volt időm komolyabb főzőcskézésre, és nem is volt nagyszabású az összejövetel ezért egy hideg levest választottam hozzá, mégpedig a paradicsomlevest. Pillanatok alatt megvoltam vele az Eden Premium paradicsomszósszal, mert nem kellett fűszereznem, csak megbolondítottam egy kis füstölt paprikával és friss bazsalikommal. Ez a mennyiségű szósz körülbelül 2 db cipóhoz elegendő, tehát a recepteben leírt hozzávalókat (1 darab cipó) duplázd és süss kettőt belőle.

Hozzávalók:

1 darab cipóhoz:

A paradicsomleveshez:

Elkészítés:

Cipó:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk cipóformára, majd pihentessük 10 percig. Ezután vágjuk be kereszt alakban, majd előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük le a tetejét és belezzük ki.

Paradicsomleves:

Tegyük turmixba a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Töltsük a cipókba.

paradicsomleves
paradicsomleves
paradicsomleves

Az egész adag paradicsomleves átlagos tápértéke: 519 kcal, 32,6 g zsír, 36,5 g szénhidrát, 8,8 g rost, 17,1 g fehérje

A 2 darab cipó átlagos tápértéke: 644 kcal, 4,2 g zsír, 121 g szénhidrát, 28,8 g rost, 16 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a paradicsom, fohagyma és dió), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Kedvet kaptál egy paradicsomos ételhez? Az Eden Premium paradicsomszószok chilis és olívás változatban is megvásárolhatók!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü