Hideg szilvaleves vegán túrógombóccal

Ismerős az érzés, amikor halmokban áll az asztalon a friss gyümölcs, amit te élvezettel majszolsz, amikor csak teheted, de a családot hidegen hagyja? Nos, számtalan furfangos praktikát kitaláltam már erre az esetre, most egyet megosztok veletek. Én ebben a formában nem ehetem, és jobban is szeretem a gyümölcsöket a maguk természetes formájában, de a többiek úgy kanalazták befele, mintha muszáj lenne.

Hozzávalók 1 adag leveshez:

  • 4 darab szilva kimagozva (167 g)
  • 20 g Eden Premium eritvia
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet Eden Premium konjac liszt
  • víz (vagy növényi tej)

Egyéb hozzávaló:

Elkészítés:

Tegyük turmixba a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk el. Ha szükséges hígíthatjuk vízzel, vagy növényi tejjel. A hideg kölestúróból formázzunk mini gombócokat.

A kölestúró receptjéért látogasd meg blogunkon a sűrűn használt recepteket.

A leves átlagos tápértéke:
79 kcal, 1,5 g zsír, 37 g szénhidrát amelyből poliolok 20 g, 4 g rost, 1,3 g fehérje

A leves átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 17 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a szilva), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü