Zserbó golyó

Szinte amióta az eszemet tudom, zserbó mániában szenvedek, és igen, ezt minden zserbós bejegyzésnél megemlítem. Ez a zserbó golyó recept akkor szokott jól jönni, amikor hirtelen rám jön a „zserbótehetnék”, de nincs időm sütögetni. Ráadásul így kevesebb szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 100 g aszalt sárgabarack pár órára beáztatva
  • 60 g darált dió
  • 90 g vegán, cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

Turmixoljuk le a sárgabarackot és keverjük hozzá a darált diót. Ha nem elég masszív adhatunk még hozzá diót. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formázzunk belőle golyókat. Mártsuk bele őket a gőz felett megolvasztott csokiba. Nekem ebből a mennyiségből 12 darab golyó lett.

1 zserbó golyó átlagos tápértéke:
87 kcal, 5,2 g zsír, 8,5 g szénhidrát amelyből poliolok 3 g, 2,3 g rost, 1,7 g fehérje

1 zserbó golyó átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 5,5 g, amelyből 160 gramm szénhidrátos diétában számolandó (gyorsként) 4,5 g

A tápértékek az adott alapanyagokból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a dió és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü