Édes-savanyú golyók párolt zöldségekkel

Mindig is imádtam a mézzel sült ételeket. Az egyik specialitásom volt 1:1 arányú méz és balzsamecet keverékében sült ételek készítése. Amióta viszont nem ehetek cukros ételeket ez az elkészítési mód kikerült a listámról, DE nem is olyan régen rájöttem, hogy, ha karamellizálom az ecetet, akkor édeskéssé válik. Ráadásul a Bake-Free termékcsaládban már vegán fasírtalap is van, amivel gyorsan elkészültek az édes-savanyú golyók, köretként pedig párolt zöldségeket társítottam. Nyilván nem azonos az eredetivel, de azért sejlik. Aki édesebben szereti keverhet az ecethez akár kethcupot is.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Hozzávalók 2 adaghoz:

A fasírthoz:

A mázhoz:

A körethez:

  • 300 g mirelit zöldség
  • Eden Premium Himalája só

Elkészítés:

Fasírt:
Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 12 darab golyót és közepes lángon süssük ki 4-5 perc alatt.

Máz:
Forró serpenyőben karamellizáljuk sziruppá az ecetet és keverjük hozzá a stevia cseppeket. Forgassuk bele a fasírtokat és szórjuk meg szezámmaggal.

Köret:
Pároljuk meg a zöldségeket és fűszerezzük ízlés szerint.

1 adag átlagos tápértéke:
51 g szénhidrát, 12,9 g rost, 11,4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

A recept nyomtatható formája ide kattintva tölthető le pdf fájlként.

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü